Dešimtą kartą rašomas nacionalinis diktantas

Dešimtą kartą rašomas nacionalinis diktantas

Penktadienį bus rašomas VšĮ Pilietinės minties instituto organizuojamas Nacionalinis diktantas. Dešimtasis Nacionalinis diktantas prasidės 10.00 valandą. Jis bus skaitomas per LRT radiją.

Nacionalinio diktanto vertinimo komisijos pirmininkė, Vilniaus Žemynos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Aldona Šventickienė tikisi, kad šiemet diktanto rašymą perkėlus į penktadienį, prie jo prisijungs daugiau žmonių. Komisijos pirmininkė kviečia visus lietuvių kalbos mylėtojus skirti 45 minutes savo laiko pasitikrinti kalbos žinias.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti bibliotekose, savivaldybių salėse. Užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir galės rašyti joms patogiu laiku šeštadienį, vasario 25 dieną.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose - raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Nacionalinis diktantas organizuojamas kartu su projekto partneriais - DELFI, LRT, AB "Lietuvos paštu", Švietimo ir mokslo ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Valstybine lietuvių kalbos komisija, Nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka. Projektą globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Švietimo ir mokslo ministerija apdovanos raštingiausius mokinius, o aktyviausiai Nacionaliniame diktante dalyvavusiai mokyklos bendruomenei skirs prizą - kelionę. Taip pat ministerija apdovanos penkis mažiausiai klaidų diktante padariusius mokinius, kurie mokosi užsienyje, pakviesdama juos į Lietuvą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder