Dėl galimo Vydo Gedvilo interesų konflikto liberalai kreipėsi į etikos sargus

Dėl galimo Vydo Gedvilo interesų konflikto liberalai kreipėsi į etikos sargus

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama iki šių metų gruodžio 20 d. pateikti Seimui išvadą, ar Vydo Gedvilo pirmininkavimas Seimo plenariniame posėdyje svarstant rezoliucijų projektus dėl trijų "darbiečių" teisinės neliečiamybės panaikinimo nesukelia jo, kaip Darbo partijos nario, interesų konflikto šių projektų svarstymo procese.

Etikos sargų liberalai prašo iki gruodžio 20 d. posėdžio pateikti išvadą, ar V. Gedvilas privalo nusišalinti nuo Seimo plenarinio posėdžio pirmininko pareigų svarstant minėtus rezoliucijų projektus.

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija kreipėsi, "siekdama išvengti bet kokių abejonių dėl Seimo plenarinio posėdžio pirmininko šališkumo bei užtikrinti tinkamą Seimo statuto numatytų teisės normų ir procedūrų laikymąsi".

Seime svarstomais rezoliucijų projektais siūloma sutikti patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti laisvę Darbo partijos nariams, be to, baudžiamoji byla iškelta ir Darbo partijai kaip juridiniam asmeniui.

"Atsižvelgiant į tai, kad Vydas Gedvilas yra būtent Darbo partijos narys, kyla abejonių dėl jo interesų konflikto jam pirmininkaujant plenariniame Seimo posėdyje svarstant minėtas rezoliucijas. Pažymėtina, kad Seimo statutas pabrėžia, kad Seimo narys privalo gerbti ir vykdyti Konstituciją ir įstatymus bei, eidamas Seimo nario pareigas, privalo vengti interesų konflikto tarp Seimo nario privačių interesų ir jo pareigų atstovauti visuomenės interesams, taip pat neturi elgtis taip, kad visuomenėje kiltų abejonių, kad toks konfliktas yra", - sako Seimo liberalai.

Ketvirtadienį Seimas ketina spręsti, ar panaikinti "darbiečių" Viktoro Uspaskicho, Vytauto Gapšio ir Vitalijos Vonžutaitės teisinę neliečiamybę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder