Dauguma Seimo narių - prieš Editos Žiobienės pasitraukimą

Dauguma Seimo narių - prieš Editos Žiobienės pasitraukimą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė mano, kad vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė išsilaikys savo poste, nes ją remia dauguma Seimo frakcijų.

"Tokia reakcija po jos pareiškimo pateikimo man, kokią mačiau Seime, - tai tikrai beveik visos frakcijos išreiškė savo žodinį palaikymą, ir tikrai, man atrodo, kad gerbiama Edita Žiobienė turbūt tai ir matė, ir girdėjo. (...) Pagal tas nuotaikas, kurias šiandien matau, tai didžioji dauguma Seimo narių nenorėtų, kad ši kontrolierė paliktų savo postą", - trečiadienį interviu "Žinių radijui" sakė Seimo pirmininkė.

Kaip didžiausią vos pusmetį dirbusios E. Žiobienės trūkumą I. Degutienė įvardino tai, kad ji nepateikė pasiūlymų valdžios institucijoms, kaip pagerinti vaiko teisių apsaugos srityje dirbančių institucijų bendradarbiavimą.

ELTA primena, kad prieš savaitę vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė įteikė I. Degutienei atsistatydinimo pareiškimą.

Premjeras Andrius Kubilius taip pat yra išreiškęs paramą E. Žiobienei ir teigęs nepalaikysiąs jos atsistatydinimo, kai dėl to bus balsuojama Seime.

Nutarimo projektą dėl vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus atleidimo iš pareigų jam pačiam atsistatydinus I. Degutienė teiks lapkričio 4-ąją per Seimo plenarinį posėdį.

Pagal Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstatymą, kontrolieriui atsistatydinus, sprendimą dėl atleidimo iš pareigų priima Seimas parlamento vadovo teikimu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder