BPC bando taisyti klaidas

BPC bando taisyti klaidas

Daugiau kaip prieš pusę metų visą Lietuvą sukrėtusi Dembavos tragedija apnuogino skaudžias šalies vidaus problemas. Po tragedijos užpultos atsakingos institucijos ėmė taisyti padarytas skyles ir ieškoti galimybių pakeisti situaciją, siekdamos išvengti panašių tragedijų ateityje.

Klaidas ištaisė

Vos prieš kelis mėnesius Bendrojo pagalbos centro (BPC) vadovu paskirtas Jūris Targonskas, paklaustas, kas yra padaryta gerinant vietos nustatymą, patikino, jog šiandien visi operatoriai operatyviai teikia vietos nustatymo duomenis visų operatorių abonentams iš įvairių šalies vietovių, nepaisant to, ar skambinama su SIM kortele, ar be jos.

„Taip pat yra papildomai sudarytos sutartys su operatoriais dėl budinčių skirtingų operatorių žmonių, jei netyčia, dėl techninių priežasčių kas nors sutriktų ar vieta nebūtų nustatyta. Tokiu atveju galima tiesiog paskambinti, kad vieta būtų nustatoma ir patvirtinama”, - teigia naujasis vadovas.

Informuoja nemokamai

Jis primena, jog įstatymo pakeitimas įpareigojo operatorius vietos nustatymo duomenis BPC teikti nemokamai po to, kai buvo sužinota, jog daugybę pinigų kainavusi paslauga nebuvo teikiama. Vadovas nebuvo linkęs vertinti, ar operatoriai šia naujove džiaugiasi, tačiau teigė nusiskundimų negavęs, o šiuo metu derinantis galimybę gauti dar tikslesnius duomenis. Mat dabar kiekvienas operatorius pateikia informaciją su skirtinga paklaida, kuri priklauso nuo operatoriaus bokštelių skaičiaus ir vietovių, kuriose jie stovi. BPC vadovo teigimu, tiksliausi duomenys pasiekia iš skambučių miestuose, tačiau miškingose ir mažai gyvenamose vietose atstumai tarp bokštelių jau didesni, taigi, tikėtina, kad ir paklaida kiek didesnė. J.Targonskas sako, jog nemažai darbų jau padaryta ir klaidos, lėmusios skaudžias patirtis, po truputį taisomos. Pasak jo, ypač daug galimybių ištaisyti įsisenėjusias klaidas suteikė nemaža ES fondų parama.

Sąrašas ilgas

Žinoma, darbo dar yra: „Šiuo metu įgyvendinamas pilotinis neįgaliųjų asmenų projektas. Kaune ir Vilniuje jau buvome susitikę su kurčiųjų bendruomenėmis ir į jų telefonus instaliavome specialias programėles pagalbai išsikviesti. Artimiausiomis savaitėmis kartu su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentu susitiksime su kitais kurčiųjų atstovais ir tęsime šios specialios programėlės instaliavimą, kad neįgalieji galėtų efektyviai bendrauti su BPC operatoriais.” BPC vadovas atskleidė, jog centre jau nuo vasario mėnesio dirba žmogus, gebantis priimti neįgaliųjų pagalbos šauksmo skambučius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder