Arkivyskupas linki dėmesingumo ir supratimo

Arkivyskupas linki dėmesingumo ir supratimo

Kalėdiniame laiške tikintiesiems Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas ragina saugoti žmogiškuosius santykius šeimoje.

Pasak arkivyskupo, šiandienėje visuomenėje dažnai pirmenybę teikiame asmeniniams poreikiams ir teisėms, bet ne šeimai. Žmogiški santykiai ima irti, vos tik susiduriama su problemomis, o visur persismelkęs laikinumas diktuoja problemų sprendimo būdą - išeiti, palikti sunkumus.

"Šiandien taip reikia dėmesingumo, supratimo ir atleidimo mūsų šeimose ir visuomenėje. Skirtingos pažiūros, nevienoda materialinė, socialinė padėtis ir koncentravimasis į savąjį "aš" silpnina šeimos ryšius, veda į susvetimėjimą ir vienatvę. Šeimose tiek daug sužeistų žmonių: ligotų, vienišų, nesuprastų. Vis labiau izoliuojama vyresnioji karta, kuri yra istorijos sergėtoja ", - teigia arkivyskupas.

G. Grušas linki, jog ir tie, kurie gyvena šalia, mums nematomą gyvenimą, taptų artimi bei ragina su dėmesingumu ir supratimu pamatyti greta esantįjį, kurti su juo bendrystę ir padėti oriai pakelti sunkumus.

"Sulaukę šv. Kalėdų, mintimis aplankykime vieną šeimą. Šioje šeimoje - darbininkas tėvas, savo rankomis uždirbantis duonai, jauna mama ir kūdikis. Regis, niekuo neišsiskirianti šeima, tačiau joje išsiskleidė neapsakoma Dievo meilė žmonijai. Būtų per drąsu teigti, kad ši šeima nepatyrė nerimo dėl ateities, nebuvo nesutarimų, netikėtų ir nelabai malonių įvykių. Per drąsu sakyti, kad ši šeima buvo gerai aprūpinta ir visko turėjo sočiai. Ir šiandien mūsų aplinkoje daug tokių šeimų, kurios patiria sudėtingų gyvenimo išbandymų", - teigiama arkivyskupo Kalėdiniame sveikinime.

Lietuvos vyskupai naujus liturginius metus paskelbė Šeimos metais.

Kartu su popiežiumi Pranciškumi Šv. Kalėdų proga arkivyskupas linki nepasiduoti nusivylimui ir niekam neleisti pavogti šventinio džiaugsmo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder