Ar kitąmet Klaipėda taps "Močiučių Memeliu"?.

Masinį linksmybių paradą sukėlęs miesto jubiliejus ir Jūros šventė ant kojų pakėlė ne tik pramogų ištroškusius gyventojus, bet ir svečius aptarnaujantį personalą. Ir galima būtų tik spėlioti, kur nakvotų kaip visuomet pinigais nesižarstantis bohemiškasis jaunimas, jei ne kopos. Pasislėpę miegmaišiuose, užsikapstę smėliu jaunuomenė kaleno dantimis, užtat nemokamai.
Na, o tiems, kurie turi pinigų, Klaipėdoje siūloma apsistoti keliasdešimtyje viešbučių. Prabangiausieji šventės metu ir jos išvakarėse buvo sausakimši. Daugiausiai viešbučių paslaugomis naudojosi svečiai iš užsienio: Lenkijos, Vokietijos, Rusijos ir kitų šalių.
Kaip pasakojo didžiausio uostamiesčio "Klaipėdos" viešbučio vadybininkė Lina Gaučytė, svečių antplūdžiui ruoštasi iš anksto. Buvo kruopščiai tikrinama, ar rezervuotieji apartamentai iš tiesų susilauks gyventojų.
Viešbutis gali apgyvendinti 380 svečių 211 kambarių ir L. Gaučytė džiaugėsi, kad būta dienų, kai viešbutis buvo apgyvendintas šimtu procentų. Brangiausiai kainuojantis kambarys viešbutyje "Klaipėda" - 600 litų nakčiai, vienam žmogui. Šiuose liuksuose uostamiesčio prabanga mėgavosi daugiausiai užsieniečiai.
Vienas brangiausių Klaipėdoje esančių apartamentų yra naujai atidarytame viešbutyje "Navalis". Už kokybišką nakvynę mokama 650 litų.
Viešbučio "Viktorija" administratorė Irena Kosareva pasakojo, kad lietuviai kambarius rezervuoja dažniausiai vėluodami. Tuo tarpu užsieniečiai atvyksta iš toli, tad ir gyvenamąja vieta rūpinasi iš anksto. Pavyzdžiui, Muzikos centro pakviesti muzikantai iš Kaliningrado vietas užsakė dar balandžio mėnesį.
Tiek "Radisson SAS", "Vėtrungėje", "Nesėje", "Vėtroje" ar kituose viešbučiuose kambariai buvo rezervuojami iš anksto. Patempę lūpas pavėlavusieji lindo į automobilius, ieškojo užuovėjos kopose ar naiviai tikėdamiesi vyko į Palangą. Gal ir Klaipėdai vertėtų bent jau Jūros šventės metu tapti "Močiučių Memeliu"?

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder