Antikorupcijos komisija išvadas skelbs trečiadienį, kviečiamas premjeras, žadama "sensacinga informacija"

Antikorupcijos komisija išvadas skelbs trečiadienį, kviečiamas premjeras, žadama "sensacinga informacija"

Seimo Antikorupcijos komisija savo tyrimo išvadas dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo skelbs trečiadienį, žada jos pirmininkas Ligitas Kernagis.

Į komisijos posėdį "vienam klausimui" yra kviečiamas Premjeras Andrius Kubilius. Koks bus tas vienas klausimas, L. Kernagis žurnalistams nepasakė, teigdamas, kad viskas bus atskleista trečiadienį. Jo teigimu, išvados gali būti "sensacingos".

"Išvadas komisija žada skelbti rytoj (trečiadienį - ELTA). Maždaug antrą valandą darom posėdį ir dar kviečiam į posėdį vienam klausimui Premjerą. (...) Premjerą kviesime dėl to, kad atsirado jam vienintelis klausimas. Komentuoti negaliu dėl to, kad tai susiję su slapta informacija (..)", - antradienį po Antikorupcijos komisijos posėdžio žurnalistams sakė šios komisijos pirmininkas L. Kernagis.

Anot L. Kernagio, Gedvydas Vainauskas komisijos posėdyje buvo "gan atviras", ir trečiadienį komisijos išvados gali būti sensacingos. "Galbūt rytoj mes turėsime ir sensacingą naujieną", - sakė Antikorupcijos komisijos pirmininkas žurnalistams.

Vis dėlto L. Kernagis sakė, kad G. Vainauskas neprisipažino, iš kur "Lietuvos ryto" dienraštį pasiekė informacija apie banką "Snoras".

Kartu su komisijos išvadomis bus suformuluoti ir klausimai Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

"Kadangi Prezidentė atsakymus gali pateikti per 30 dienų, tai mes, kaip komisija, nebenorime laukti 30 dienų, kad teiktume išvadas. Todėl, kad mūsų bendra nuomonė yra tokia, kad tas tyrimas neturi užsitęsti be galo. Dėl to mes pateiksime savo išvadas ir pateiksime klausimus Prezidentei. Atsakymų lauksime tam tikrą laiką, kai gausime atsakymus, aš manyčiau, kad ir jūs tai sužinosite", - aiškino L. Kernagis.

"Jūs visus atsakymus rasite išvadose", - nebuvo kalbus jis, paklaustas, ar buvo rasta korupcijos faktų.

L. Kernagis neatskleidė ir to, ar iš trečiadienio išvadų bus aišku, kas nutekino informaciją apie pasitarimą prokuratūroje dėl banko "Snoras", nors pripažino, kad šis dalykas, "be abejo, aiškėja", ir sakė tikįsis, kad "rytoj bus pakankamai daug aiškumo".

"Suprantate, ne mūsų komisijos užduotis buvo išsiaiškinti, kas nutekino informaciją. Mūsų komisijos užduotis buvo išsiaiškinti FNTT pareigūnų atleidimo klausimą ir su tuo susijusius dalykus", - aiškino L. Kernagis.

"Rytoj galbūt bus šita informacija, gal ir ne. Mes patys laikome pirštus sukryžiavę, kad ji būtų", - vėliau pridūrė jis.

Apie tai, kas vyko Krašto apsaugos ministerijoje dieną, L. Kernagis sakė negalįs pasakyti, kadangi visa informacija buvo slapta. "Galiu tik patvirtinti, kad mūsų nuogąstavimai ir abejonės dėl pačio tyrimo tikslingumo kaip ir pasitvirtino", - sakė jis.

L. Kernagis pabrėžė, kad tikisi, jog į komisijos išvadas dėmesį atkreips atitinkamos institucijos.

"Mes suformuluojame savo išvadas, po to pagal jas atitinkamos institucijos, ko gero, turės daryti savo išvadas", - tvirtino L. Kernagis.

Jis taip pat minėjo, kad buvęs Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis stengėsi žlugdyti komisijos posėdį, keisti dienotvarkę.

"Kas šiek tiek šokiravo, nuo pat pradžių posėdžio buvo bandyta mūsų darbotvarkę absoliučiai kardinaliai pakeisti. Buvęs Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis reikalavo iš darbotvarkės išbraukti praktiškai visus klausimus: Vito Vasiliausko, G. Vainausko, Andriaus Neveros dalyvavimą. Mane tas dalykas labai nustebino. Bet aš labai džiaugiuosi, kad komisija parodė ryžtą ir balsavo už tai, kad visi klausimai darbotvarkėje lieka", - sakė L. Kernagis.

Pasak jo, K. Komskis savo veiksmų nemotyvavo - buvęs Antikorupcijos komisijos pirmininkas tik teigė, kad šie klausimai yra "nesusiję su komisijos darbu".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder