Andrius Kubilius: referendumo iniciatyvą vertinu kaip rinkiminę iniciatyvą

Andrius Kubilius: referendumo iniciatyvą vertinu kaip rinkiminę iniciatyvą

Seimo sprendimą kartu su Seimo rinkimais spalio 14-ąją skelbti konsultacinį (patariamąjį) referendumą dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje premjeras Andrius Kubilius vertina kaip rinkiminę iniciatyvą ir politikavimą.

"Tai politikavimas, visu pirma, partijų ir Seimo narių, kurie, mano manymu, yra šiek tiek pasimetę prieš rinkimus, nėra užtikrinti dėl savo partinės ar politinės sėkmės ir toliau elgiasi nelabai išmintingai. Bet žmonės, paprasti Lietuvos piliečiai, ne vieną kartą yra parodę, kad jie yra protingesni ir išmintingesni už politikuojančius ar besijaučiančius neturinčiais politinės perspektyvos politikus",- komentuodamas Seimo sprendimą žurnalistams pirmadienį sakė A. Kubilius.

Kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas A. Kubilius teigė šią referendumo iniciatyvą matąs kaip iniciatyvą, kuri rinkimuose pagrindine tema padarys energetinės nepriklausomybės temą.

"Aš kaip partijos pirmininkas galiu pasakyti, kad man tokia rinkimų kampanijos eiga atrodo visai patraukli. Šis referendumas, mano manymu, pačiam projektui nėra labai reikalingas, bet, jeigu yra jau nutarta politikuoti, tai tada iš tikrųjų turime kalbėti apie energetinę nepriklausomybę ir apie tai kalbėsime tvirtai ir aiškiai", - sakė A. Kubilius.

Šių metų spalio 14 dieną kartu su Seimo rinkimais Lietuvoje vyks konsultacinis (patariamasis) referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje. Tai pirmadienį nutarė Seimas, neeilinėje sesijoje priėmęs tai numatantį nutarimą, primena ELTA.

Referendumui numatoma pateikti šio svarbaus valstybei ir Tautos gyvenimui klausimo sprendimo tekstą: "Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder