Andrius Kubilius nenori paleisti Editos Žiobienės

Andrius Kubilius nenori paleisti Editos Žiobienės

Premjeras Andrius Kubilius sako nepalaikysiąs vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės atsistatydinimo, kai dėl to bus balsuojama Seime.

A. Kubilius teigia, kad E. Žiobienę vertina kaip kvalifikuotą ir atsakingą pareigūnę. Jis teigė nežinąs priežasčių, kodėl vaiko teisių apsaugos kontrolierė parašė atsistatydinimo pareiškimą.

"Tikrai nematau tam priežasčių", - ketvirtadienio rytą duodamas interviu "Žinių radijui" pareiškė A. Kubilius.

Pasiteiravus dėl politinio ir kitokio spaudimo E. Žiobienei, premjeras sakė, kad pastaruoju metu, ypač vasarą, televizijose jo buvo pakankamai, tačiau tai neturėtų būti priežastis atsistatydinimui.

"Be abejo, turbūt ne vienas pareigūnas patiria panašaus spaudimo. Pareiškimas yra atkreipiantis dėmesį į situaciją, kad to spaudimo kartais būna ir per daug, bet Seimas, manau, gali įvertinti visas aplinkybes, ir aš tikrai pats asmeniškai nebalsuosiu už kontrolierės atsistatydinimą, nes manau, kad jinai (E. Žiobienė - ELTA) turi ir aiškiai išreikštą pilietinės atsakomybės nuostatą, ir yra pakankamai kvalifikuota, galėtų ir turėtų dirbti toliau", - kalbėjo A. Kubilius.

ELTA primena, kad trečiadienį vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė įteikė Seimo pirmininkei Irenai Degutienei atsistatydinimo pareiškimą.

Nutarimo projektą dėl vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus atleidimo iš pareigų jam pačiam atsistatydinus I. Degutienė greičiausiai teiks lapkričio pradžioje viename iš eilinių plenarinių Seimo posėdžių.

Pagal Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstatymą, kontrolieriui atsistatydinus, sprendimą dėl atleidimo iš pareigų priima Seimas parlamento vadovo teikimu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder