Algirdas Butkevičius paaiškino, kodėl SADM išmainė į Ūkio ministeriją

Algirdas Butkevičius paaiškino, kodėl SADM išmainė į Ūkio ministeriją

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) siūlė europarlamentarei Vilijai Blinkevičiūtei ir savo pavaduotojui Algirdui Sysui, tačiau jiems atsisakius užimti šį postą ir neturint kitų kompetentingų kandidatų, socdemai šią ministeriją išmainė į Ūkio ministeriją.

A. Butkevičius atmeta kai kurių partijos kolegų priekaištus, kad esą derantis dėl valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) SADM slapta buvo išmainyta į Ūkio ministeriją ir taip išduotos socialdemokratinės vertybės. Tokias kalbas A. Butkevičius sieja su kai kurių socialdemokratų noru likti ne valdžioje, o opozicijoje.

"Galiu pasakyti, kad jokių slaptų susitarimų nėra. Jeigu labai jau atvirai, sąžiningai ir atsakingai kalbėti, tai, pirmiausia, tam tikri žmonės, kurie gal nenorėtų, kad būtų sudaryta koalicija su LVŽS, o tiesiog buvo nusiteikę likti opozicijoje, yra nepatenkinti, kelia nepasitenkinimą", - interviu "Žinių radijui" ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Socdemų lyderis taip pat kalbėjo, kad kai kurie socialdemokratų derybininkai "peržengė tam tikras padorumo ribas, komentuodami tam tikrus dalykus", kurie vyko per derybas.

LSDP lyderis atskleidė, kad SADM siūlė vadovauti V. Blinkevičiūtei ir A. Sysui, bet jiems nesutikus to padaryti, socdemai nusprendė, kad į kitas pozicijas turėtų kompetentingesnių kandidatų.

"Dėl SADM - aš pasiūliau ir poniai Vilijai Blinkevičiūtei eiti šitas pareigas (jinai atsisakė), po to pasiūliau ponui Algirdui Sysui eiti šitas pareigas - jis atsisakė, ir aš nematau po to galimybės, kuris galėtų būti kompetentingas, nes mes kalbame apie kompetenciją šitos Vyriausybės narių, ir dėl to pasakiau, kad mes kitoje srityje turėtume kompetentingesnių mūsų partijos narių, kurie galėtų sėkmingai atstovauti Vyriausybėje ir ginti jos programines nuostatas", - teigė A. Butkevičius.

A. Butkevičius neįvardijo socdemų kandidatų į teisingumo, ūkio ir užsienio reikalų ministrus - tai esą paaiškės po penktadienį vyksiančio LSDP prezidiumo posėdžio.

"Prezidiumo posėdžio metu pristatysiu kandidatus (nes man tokie įgaliojimai suteikti partijos statute), aiškiai pabrėšiu, dėl kokių priežasčių jie yra siūlomi, ir prezidiumas balsuos. Jeigu vienai ar kitai kandidatūrai nepritars, tada aš teiksiu kitą kandidatūrą, bet aš, kaip Ministras Pirmininkas, asmeniškai atrenku žmones, aišku, pirmiausia, atsižvelgdamas į jų kompetenciją", - aiškino LSDP lyderis.

A. Butkevičius taip pat kalbėjo, kad Ūkio ministerija, kuri bus sujungta su Energetikos ministerija, taps labai svarbi, didelė, ji bus atsakinga už inovacijas, regioninę ir IT politiką.

Klausiamas, kokios bus jo pareigos naujos kadencijos Seime, A. Butkevičius to neįvardijo - šis klausimas taip pat bus aptariamas prezidiumo posėdyje. A. Butkevičius įvardijamas kaip vienas iš Seimo Pirmininko pavaduotojų, tačiau, anot politiko, tai turės nuspręsti naujasis parlamento vadovas.

Valdančiąją koaliciją suformavę LVŽS ir LSDP sutarė, kad būsimoje Vyriausybėje socialdemokratų atstovams priklausys trys ministrų postai - Ūkio, Užsienio reikalų ir Teisingumo ministerijose. Viešojoje erdvėje kalbama, kad Ūkio ministerijai galėtų vadovauti Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius, Užsienio reikalų - dabartinis ministras Linas Linkevičius, o Teisingumo - Seimo narys Julius Sabatauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder