Algirdas Butkevičius: gailiuosi, kad nuėjome į koaliciją su valstiečiais

Algirdas Butkevičius: gailiuosi, kad nuėjome į koaliciją su valstiečiais

Buvęs Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas, Seimo narys Algirdas Butkevičius teigia jau pasigailėjęs, kad po rinkimų nuėjo į koaliciją su Ramūno Karbauskio vadovaujama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Tokią poziciją parlamentaras išsakė ne tik trečiadienį vykusiame Kaimo reikalų komiteto posėdyje Seime, bet ir vėliau kalbėdamas su DELFI.

„Taip, tokią poziciją aš išsakiau. Tai yra mano asmeninė nuomonė, nežinau, ką darys partijos vadovybė“, – DELFI sakė A. Butkevičius.

Pasak politiko, po rinkimų į Seimą derantis dėl koalicijos, socialdemokratų poziciją jungtis prie valstiečių nulėmė tai, kad pastarieji „deklaravo kairiąsias idėjas, rūpestį paprastais žmonėmis, darbo vietų kūrimu, regionų stiprinimu“.

Tačiau dabar, sako A. Butkevičius, valstiečių darbai kardinaliai skiriasi nuo to, kas buvo deklaruota ir, pabrėžė, numatyta Vyriausybės programoje bei koalicinėje sutartyje.

Vienas iš socialdemokratų lyderių neslėpė, kad urėdijų reformos klausimas ir jo svarstymas Kaimo reikalų komitete šiandien buvusio premjero kantrybės taurę perpildė su kaupu.

„Tai buvo kažkoks buldozeris. Visos pataisos, taip pat ir mano, buvo valstiečių balsais atmestos, net rimtai nediskutuojant. Susidarė toks vaizdas, kad iš anksto nutarta, kaip turi būti, ir rankos buvo keliamos tikslingai taip, kaip reikia valstiečiams ir Vyriausybei“, – sakė A. Butkevičius.

Jis teigė neketinantis keisti savo pozicijos dėl urėdijų reformos ir už dabar siūlomą Vyriausybės variantą nežadantis balsuoti.

„Viliuosi, kad toks nebalsuojantis būsiu ne aš vienas, o visa mūsų frakcija“, – teigė jis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder