Algimantas Salamakinas: "Aš savo sprendimo nekeičiu"

Algimantas Salamakinas: "Aš savo sprendimo nekeičiu"

Apie savo pasitraukimą iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų pareiškęs Algimantas Salamakinas savo apsisprendimo nežada keisti.

"Aš priėmiau sprendimą ir aš sprendimo nekeičiu. Aš informavau Socialdemokratų frakciją detaliau, dėl ko tą darau", - antradienį žurnalistams sakė A. Salamakinas.

Trečiadienį jis pažadėjo įteikti atsistatydinimo pareiškimą Seimo pirmininkei Irenai Degutienei. "Seimo pirmininkė teiks Seimui ir Seimas priims sprendimą", - sakė jis.

A. Salamakino nuomone, Seimo Etikos ir procedūrų komisija tinkamai neatlieka savo funkcijų.

"Aš matau, kad darbas nesiseka. Komisija neatlieka savo funkcijų, vienas iš variantų, kad mano asmenybė galbūt kažkam trukdo. Todėl geriausia pasitraukti, kad komisija dirbtų geriau. Manyčiau, kad kai kuriems galbūt sunku perprasti, koks čia darbas etikos komisijoje, gal kai kas įsivaizduoja, kad tai yra politinė struktūra, kažkas su kažkuo susitaria: mes jums pagelbėsime, jūs mums pagelbėsite. To negali būti, komisijos nariai turi suprasti, kad kai ateina į komisijos posėdį, tai jie nepriklauso nei konservatoriams, nei socialdemokratams, nei kitoms frakcijoms. Mes turime žiūrėti tik įstatymų", - nutaręs pasitraukti iš etikos sargų vadovo posto sakė A. Salamakinas.

Politikas nesiėmė atsakyti, ar visai trauktųsi iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sudėties.

"Frakcija dar nepriėmė sprendimo. Čia jau nesu laisvas, frakcija pati turi mane atšaukti, nes ji mane delegavo kaip eilinį narį į šią komisiją", - žurnalistams sakė A. Salamakinas.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Socialdemokratų partijos frakcija prašo A. Salamakino nesitraukti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų.

"Frakcijos posėdžio metu kalbėjomės su A. Salamakinu ir paprašėme, kad jis neskubėtų atsistatydinti iš Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pareigų", - antradienį žurnalistams sakė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius.

Jo nuomone, A. Salamakinas turėtų likte etikos sargų vadovo poste.

"Jis yra gana principingas, darbštus, turintis patirtį šitame darbe, nėra abejingas Seimo narių padarytoms klaidoms. Manau, kad žmogus puikiai susitvarko su šiomis pareigomis, juo pasitiki visuomenė kaip komisijos pirmininku. Jis tvarkingai atliko šitas pareigas, ir nemanau, kad jį būtina keisti", - sakė A. Butkevičius.

Pasak jo, galutinį sprendimą frakcija ketina priimti ketvirtadienį ryte po planuojamo A. Salamakino pokalbio su Seimo pirmininke I. Degutiene.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder