Vyriausybės pavasario planuose ir maisto kuponai

Vyriausybės pavasario planuose ir maisto kuponai

Vyriausybė Seimui per pavasario sesiją ketina teikti beveik 130 projektų paketą, tarp jų – siūlymai įteisinti maisto kuponus, pelno mokesčio lengvatas stambiems investuotojams.

Iš visų numatomų teikti projektų apie pusė jau perduoti Seimui, likusieji dar rengiami.

Vyriausybė planuoja jau kovą teikti projektus, susijusius su deklaruojamu siekiu didinti konkurenciją ir mažinti kainas: įvesti kuponus tėvams, auginantiems vaikus iki 6-erių, plėsti ir stiprinti Konkurencijos tarybos, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos įgaliojimus.

Tarp rengiamų projektų – Finansų ministerijos siūlymai reglamentuoti loterijų reklamą ir nustatyti loterijų žaidėjų amžiaus apribojimus, Švietimo mokslo ir sporto ministerija sieks susieti studijų finansavimą su sutarčių sudarymu su aukštosiomis mokyklomis.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija siūlys atleisti nuo pelno mokesčio įmones, turinčias daugiau nei 200 darbuotojų ir investavusias per 30 mln. eurų.

Vidaus reikalų ministerijos rengiamuose planuose – įtvirtinti, kad už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus nuteisti asmenys tam tikrą laiką privalomai praneštų apie gyvenamosios vietos keitimą. Ministerija siūlys steigti naują kolegiją pareigūnams rengti pagal aukštojo ir profesinio mokymo programas, sieks supaprastinti ir pagreitinti imigracijos procedūras.

Krašto apsaugos ministerija siūlys iš įvairių institucijų suburti reagavimo į hibridines grėsmes mechanizmą.

Susisiekimo ministerija inicijuos pataisas, numatančias atsisakyti pramoginių ir asmeninių laivų techninės apžiūras, jei jie neeksploatuojami komerciniais tikslais, teiks projektus, kuriais kariuomenei ir neįgaliesiems nereikėtų mokėti už transporto priemonės perkėlimą į Kuršių neriją ir iš jos.

Aplinkos ministerija siūlys apriboti plynuosius miško kirtimus ir jų plotus saugotinose buveinėse, sieks suteikti aplinkosaugininkams teisę tikrinti medžiotojų blaivumą, skirti nuobaudas. 

Socialinės apsaugos ministerija žada vienodinti motinystės, vaiko priežiūros išmokas dirbantiems pagal darbo sutartis ir be jų, sureguliuoti ligos išmokų mokėjimą besigydantiems nuo priklausomybių lošimams bei alkoholiui.

Sveikatos apsaugos ministerija numato teikti siūlymus, jog be priemokų kompensuojamuosius vaistus galėtų įsigyti pensininkai ir neįgalieji, kurių pajamos nesiekia minimalių vartojimo poreikių dydžio (245 eurų), žada siūlyti optimizuoti pavaldžias biudžetines įstaigas.

Seimui Vyriausybė taip pat rengiasi teikti projektus, susijusius su „Brexit“, t. y. reglamentuoti Jungtinės Karalystės (JK) piliečių teisinę padėtį Lietuvoje, įteisinti JK įgytų profesijų pripažinimą.

Seimo pavasario sesija prasideda kovo 10-ąją ir baigiasi birželio 30-ąją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder