Vyriausybė spręs dėl karantino pratęsimo

Vyriausybė spręs dėl karantino pratęsimo

Vyriausybė trečiadienį posėdyje spręs, iki kada bus tęsiamas karantino režimas Lietuvoje.

Prie Vyriausybės veikianti Sveikatos ekspertų taryba antradienį teigė pasiūliusi Ingridos Šimonytės vadovaujamam Ministrų Kabinetui pratęsti šalyje įvestą karantiną.

„Visa ekspertų taryba vienbalsiai pritarė, kad karantinas kaip priemonė turi būti pratęsta. Dėl to, kad pats nustatomas atvejų skaičius nebekrinta. Matosi net tam tikras pakilimas. Tai tikrai nėra vadinamoji trečioji banga, kaip buvo ištransliuota, tačiau tai kelia nerimą. Hospitalizacijų skaičius per dieną nėra sumažėjęs taip, kaip norėtųsi“, – antradienį vykusioje spaudos konferencijoje sakė ekspertų tarybai priklausantis Molėtų ligoninės direktorius Vaidotas Grigas.

Sveikatos ekspertų taryba taip pat pasiūlė Vyriausybei apsvarstyti nuostatą, kad būtų gyventojams leidžiama dėvėti tik medicinines kaukes bei respiratorius. Taip pat pasiūlyta švelninti apsauginių kaukių dėvėjimo lauke sąlygas.

Premjerė kiek anksčiau užsiminė, kad tarp svarstomų sprendimų trečiadienio posėdyje gali atsidurti judėjimo žiedinėse savivaldybėse palaipsnio atlaisvinimo klausimas, taip pat sprendimai dėl vairavimo egzaminų leidimo.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisija (VESK) pasiūlė leisti judėjimą tarp Alytaus, Šiaulių ir Panevėžio miestų bei jų žiedinių savivaldybių.

Visuotinis karantinas Lietuvoje įvestas nuo lapkričio 7 d. Naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į ekspertų rekomendacijas, gruodžio 13 d. priėmė sprendimą karantiną sugriežtinti.

Sugriežtintas karantinas šalyje paskelbtas iki vasario 28 d.

Monika Grigutytė (ELTA)

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder