Tinklaraštininkė K. Pišniukaitė-Šimkienė Valentino dienai siūlo gurmanišką trijų patiekalų vakarienę

Tinklaraštininkė K. Pišniukaitė-Šimkienė Valentino dienai siūlo gurmanišką trijų patiekalų vakarienę

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė sako, kad geriausia mylimojo Valentino dienos dovana – skiriamas dėmesys ir kartu praleistas laikas ruošiant gardžią vakarienę. „Pati geriausia meilės išraiška man yra maistas. Juk ne veltui sakoma, kad kelias į širdį – eina per skrandį, todėl geriausias dėmesys yra skanus maistas ir, žinoma, jo ruošimas kartu“, – pasakoja K. Pišniukaitė-Šimkienė.

„Kiekviena ypatinga proga, ypač gyvenant karantino sąlygomis, kai galimybės išeiti į restoraną neturime, suteikia puikią galimybę namuose susikurti jaukią šventę ir paįvairinti kasdienybę. Na, o mums romantikos prieskonį turinti šventė sukasi apie maistą, nes jis mūsų namuose – pagrindinis šventinės nuotaikos elementas“, – sako žinoma tinklaraštininkė.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė patvirtina, kad romantiška vakarienė Valentino dienos proga – itin tinkama šventiniam vakarui sukurti. Juolab kad kai kurie maisto produktai, be savo skoninių savybių, turi ir kitų pranašumų. „Jau nuo seno žinoma, kad tam tikri produktai veikia kaip afrodiziakai ir sužadina romantiškus jausmus. Prie aistrą žadinančio maisto galima priskirti figas, avokadus, šparagus, bananus, aitriąsias paprikas, braškes, jūrų gėrybes, tad juos tikrai vertėtų įtraukti į šventinį valgiaraštį“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Puiki proga dėmesiui parodyti

Kristina kartu su vyru yra linkusi suplanuoti visą vakaro scenarijų ir, be kartu ruošiamos gurmaniškos vakarienės, tokiomis ypatingomis dienomis kaip Valentino diena, stengiasi nuveikti tai, kas abu labiausiai džiugina. Pavyzdžiui, pavakarieniavus laiką skirti filmų peržiūrai.

„Aš esu už tai, kad šventes namuose susikurti turėtume kasdien ir malonumų ieškotume mažiausiose smulkmenose, tačiau tokios progos, kaip Valentino diena, draugystės, sužadėtuvių arba vestuvių metinės suteikia postūmio žengti žingsnį ir savo antrajai pusei parodyti didesnį dėmesį, daugiau laiko praleisti kartu, atsižvelgti į tikrąsias vertybes, įvertinti žmones, kurie yra šalia mūsų, ir jiems padėkoti“, – svarsto K. Pišniukaitė-Šimkienė.

Tinklaraštininkė siūlo per Valentino dieną restoraną susikurti namuose ir kviečia išbandyti jos kurtus, išskirtinio meniu patiekalus.

„Galvodama apie Valentino dienos valgiaraštį norėjau, kad patiekalai primintų ne namų virtuvę, o restoraną, tačiau lygiai taip pat svarbu buvo ir tai, kad nereikėtų pervargti visą dieną sukantis prie puodų. Todėl šiuose patiekaluose susijungia gurmaniškas skonis, instagraminis vaizdas ir gana paprasta, greita gamyba“, – užtikrina maisto tinklaraštininkė.

Romantiškai trijų patiekalų vakarienei ji siūlo sluoksniuotos tešlos tartą su pesto padažu, serano kumpiu ir burata, rizotą su krevetėmis, o kalbėdama apie desertą Kristina klausia, ar gali būti kažkas romantiškiau už šokolado ir braškių duetą?

Sluoksniuotos tešlos tarta  su pesto, serano kumpiu ir buratos sūriu

Jums reikės:

 

  • 1 didesnio sluoksniuotos tešlos lakšto

 

  • 3 v. š. pesto padažo

 

  • 100 g mėgstamo fermentinio sūrio

 

  • 1 kiaušinio

 

  • 1 buratos sūrio

 

  • 70 g serano kumpio

 

  • Kelių saulėje džiovintų pomidorų

 

  • Saujos vyšninių pomidorų

 

  • Balzaminio kremo

 

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

 

  • Šviežio baziliko lapelių

 

Gaminimas:

Pirmiausiai sluoksniuotos tešlos lakšto vidurį pabadome šakute. Paliekame nepabadytą kraštelį – taip padarius tešlos kraštas iškils šiek tiek daugiau nei vidurys. Ant sluoksniuotos tešlos tepame pesto padažo, dedame tarkuoto sūrio, kraštelį aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Tuomet ant iškepusio pyrago dedame suplėšytos buratos, serano kumpio, saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių, vyšninių pomidorų. Pyragą pabarstome šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, apšlakstome balzaminiu kremu ir pabarstome šviežio baziliko lapeliais.

Rizotas su krevetėmis

Jums reikės:

 

  • 3 v. š. sviesto

 

  • 1 svogūno, jo galite nedėti, jeigu nemėgstate

 

  • 3 skiltelių česnako

 

  • 1 stiklinės (250 ml) „Arborio“ ryžių

 

  • 3 stiklinių vištienos sultinio

 

  • Druskos, pipirų

 

  • Saujos tarkuoto parmezano sūrio

 

  • Petražolių

 

  • 250 g tigrinių krevečių

 

  • 1 v. š.  sviesto

 

  • 2 skiltelių česnako

 

  • Žiupsnelio druskos, pipirų

 

Gaminimas:

Pirmiausiai į keptuvę dedame 2 v. š. sviesto. Kai jis išsilydo ir įkaista, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes. Beriame smulkintą česnaką, kepiname dar minutę. Suberiame ryžius, išmaišome, kepiname kelias minutes. Paskui pilame 1/2 stiklinės sultinio, išmaišome ir kaitiname tol, kol skysčio nelieka. Taip kartojame pildami po pusę stiklinės sultinio, kol sunaudojame visą. Svarbu žinoti tai, kad ruošiant rizotą negalima supilti viso sultinio iškart, tai reikia daryti palaipsniui. Gamindami tokiu būdu užtruksite maždaug 20 minučių.

Prie paruoštų ryžių dedame 1 v. š. sviesto ir tarkuotą parmezaną, išmaišome. Paragaujame ir pridedame pagal skonį druskos ir pipirų. Tuomet ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame smulkintą česnaką ir pakaitiname minutę. Sudedame krevetes, kepame 2-3 minutes. Pabarstome druska ir pipirais. Galiausiai keptas krevetes sumaišome su paruoštais ryžiais. Ir patiekiant pabarstome smulkintomis petražolėmis.

Braunis su braškėmis

Jums reikės:

 

  • 60 g kvietinių miltų

 

  • 60 g speltų miltų

 

  • Žiupsnelio druskos

 

  • 1 a. š. kepimo miltelių

 

  • 170 g sviesto

 

  • 200 g juodojo šokolado

 

  • 2 v. š. kakavos

 

  • 130 g cukraus

 

  • 3 kiaušinių

 

  • 3 v. š. braškių uogienės

 

  • Kelių šviežių braškių

 

Gaminimas:

Pirmiausiai, dubenyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Sviestą supjaustome gabalėliais, šokoladą sukapojame. Atidedame saujelę kapoto šokolado viršaus puošimui. Toliau tirpiname gabalėliais pjaustytą sviestą ir šokoladą: į puodą įpilame vandens ir uždedame virti. Ant puodo „pasodiname“ dubenėlį, kuriame tirpinsime produktus. Sviestas ir šokoladas pradeda tirpti kai vanduo puode užverda ir kyla garai, nuo kurių karščio lydosi produktai. Labai svarbu, kad dubenėlis, kuriame juos lydome, nesiliestų su verdančiu vandeniu. Tirpiname sviestą su šokoladu nuolat maišydami kol viskas pilnai ištirpsta.

Tuomet ištirpusią masę perpilame į didesnį dubenį. Suberiame cukrų, įmušame kiaušinius ir gerai išplakame. Į paruoštą masę suberiame miltų mišinį ir išmaišome. Masę dedame į kepimo popieriumi išklotą formą, viršų aptepame uogiene, pabarstome kapotu šokoladu, įspaudžiame braškių griežinėlius ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 40 min. Prieš pjaustant atvėsiname. Skanaus!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder