Suspendavo N. Puteikį ir pašalino trečdalį narių

Suspendavo N. Puteikį ir pašalino trečdalį narių

Lietuvos centro partijos (LCP) senbuviai pašalino per tūkstantį narių ir pranešė sustabdę pirmininko Naglio Puteikio narystę. Tiesa, pats politikas kolegų elgesį vadina anekdotu ir nepavykusiu perversmu.

Ketvirtadienį LCP išplatintame pranešime teigiama, kad teisėtai veikianti valdyba dėl nuolatinių melagingų pranešimų žiniasklaidoje, kitų partijos narių įžeidinėjimo ir viešo žeminimo 2019 m. balandžio 19 d. sustabdė N. Puteikio narystę partijoje ir kreipėsi į Etikos komisiją.

Motyvuojama tuo, kad partijai vadovaujantis Seimo narys diskredituoja partiją, šmeižia bei be priežasties pašalina partijos narius. Tiesa, pats N. Puteikis situaciją regi kitaip. Politiko teigimu, pranešimą spaudai išsiuntė valdybos narys Valerijus Šabrauskas ir du galios nebeturintys partijos atstovai.

Viena iš jų esą LCP Alytaus skyriui vadovavusi kandidato į prezidentus Mindaugo Puidoko štabo vadovė Laura Radzevičiūtė. Moters narystė partijoje suspenduota praėjusių metų rugsėjį.

Trečiasis maištininkas – buvęs LCP valdybos pirmininkas Alvydas Šimkus. Uostamiesčio politikas, nepaisydamas LCP nurodymų, Klaipėdos savivaldybės taryboje prisijungė prie mero Vytauto Grubliausko koalicijos.

„Šie sprendimai yra tokios pat vertės, kaip jei Šimkus būtų apsiskelbęs Lietuvos karaliumi, o Radzevičiūtė inauguruota šalies princese“, – ironizavo N. Puteikis.

Paleido trečdalį partijos

LCP vadovas Alfa.lt pasakojo, kad senoji vadovybė bandė pašalinti ne tik jį, bet ir didžiąją partijos dalį. Esą Teisingumo ministerija nepanaikino galimybės A. Šimkui valdyti LCP duomenų bazės, o šis pasinaudodamas turimomis galiomis kompiuteriu iš partijos pašalino per tūkstantį jos narių.

„(...) o jis (A. Šimkus – Alfa.lt) naudodamasis tuo per kelias dienas iš partijos savavališkai išmetė kompiuteriu daugiau nei tūkstantį narių, daugiau nei trečdalį visų LCP narių“, – kalbėjo N. Puteikis.

Paklaustas, ar tai buvo bandymas įvykdyti perversmą, N. Puteikis atsakė: „Be abejo.“ Politiko įsitikinimu, iki jam stojant prie partijos vairo 2016 m., ši buvusi niekas, o šiemet, pavykus gauti valstybinę dotaciją, senieji nariai susizgribo, kad valdžia – ne jų rankose.

LCP vadovas Alfa.lt sakė ketinantis kreiptis į prokuratūrą. Šiuo metu renkami neteisėtai pašalintų partijos narių duomenys, kad būtų galima įrodyti, jog jie savanoriškai buvo nariai. Maištą organizavę LCP nariai, tikina N. Puteikis, iš partijos bus pašalinti.

„Anekdotas. Jie mane suspenduoja, bet kaip partijos pirmininkui leidžia veikti. Stebiuosi, kad pilnaties dieną priimtas sprendimas nepaskelbė jų Lietuvos valdovais“, – sakė Seimo narys.

Kaltina klastojimu

Ketvirtadienio rytą išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad N. Puteikis tyčia ignoruoja partijos narės Rimos Stefani teisėtą prašymą pateikti 2019 m. kovo 12 d. vykusio partijos visuotinio susirinkimo dalyvių sąrašus, protokolo kopiją.

Būtent kovo 12 d. A. Šimkus neteko partijos valdybos pirmininko posto.

„Šis dokumentas (...) privalėjo per 30 dienų po 2019 m. kovo 12 d. būti pateiktas Juridinių asmenų registrui. Tačiau, kaip įtariama, dėl galimo (...) dokumentų klastojimo to N. Puteikis iki šiol nepadarė“, – rašoma pranešime spaudai.

2019 m. kovo pradžioje LCP priklausė 3,9 tūkst. narių. N. Puteikis yra vienintelis partijos atstovas Seime. LCP taip pat iškovojo 8 mandatus savivaldybės tarybų rinkimuose. Šiemet vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą pirmąjį partijos sąrašo numerį gavo verslininkas ir politikas Antanas Guoga.

LCP 2003 m. įkūrė Romualdas Ozolas. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder