Seimūnai traukia į Kiniją, bet nežino kam

Seimūnai traukia į Kiniją, bet nežino kam

Penki parlamentarai šiandien išvyksta į Kiniją, taip pat lankysis ir Tibete. Komandiruotės potekstė aiški - Tibeto okupacijos pripažinimas, mat parlamentarai susitiks ne su Tibeto nepriklausomybės rėmėjais, o su oficialios Kinijos valdžios atstovais.

Seimo valdyba į egzotišką kelionę, kuri truks net 10 dienų, išleido parlamentarus Juozą Baublį, Algirdą Butkevičių, Algimantą Kirkutį, Artūrą Skardžių, Kazį Starkevičių, taip pat Seimo kanceliarijos Tarptautinių ryšių skyriaus Tarptautinio bendradarbiavimo poskyrio vyresniąją patarėją Audronę Bielinienę. Komandiruotės išlaidas apmokės mokesčių mokėtojai.

Oficiali komandiruotės priežastis - kartu su Estijos bei Latvijos parlamentų draugystės su Kinija delegacijomis dalyvauti susitikimuose su Kinijos politikos bei verslo atstovais.

Tačiau labiausiai glumina, kad seimūnai lankysis ir Tibete, kur susitiks su šio regiono Liaudies Kongreso nuolatinio komiteto pirmininku - kitaip tariant, su Kinijos, kurią Tibetas laiko okupante, oficialiu pareigūnu.

Ar tai reiškia, kad parlamentarai nusprendė parodyti, jog Lietuva palaiko Kinijos režimą Tibete?

Vienas iš komandiruojamųjų, gydytojas, Seimo narys prof. Algimantas Kirkutis prisipažino ir pats nelabai žinantis, ką ši komandiruotė reiškia.

"Kartu vyksta ir Estijos bei Latvijos parlamentinės draugystės su Kinijos Liaudies Respublika grupės. Susitiksime su Kinijos parlamento atstovais.

Tai yra draugystės ryšių palaikymas, o Tibetas yra tik tarp kitko. Taip, lankysimės ir jame, programoje tai įrašyta, bet aš detalių nežinau. Nežinau, ar mūsų susitikimas Tibete su Kinijos oficialios valdžios atstovais ką nors reiškia.

To reikėtų paklausti A.Butkevičiaus, nes jis yra grupės vadovas. Taip, aš irgi važiuoju, bet mane labiau domina ne politiniai ryšiai, o netradicinė, natūralioji medicina", - tikino A.Kirkutis.

Gerbiamą profesorių informavome, kad ir Lietuvoje yra natūralios medicinos propaguotojų, įvairiausių burtininkių, žolininkių, net išvardinome savivaldybes, kuriose jas galima aplankyti, kad nereikėtų taip toli trenktis.

Pavyzdžiui, viena žinoma žolininkė dirba Radviliškio rajone.

"Aš žinau, kur Lietuvoje važiuoti. Tačiau Tibetas yra Tibetas, o Radviliškis yra Radviliškis", - užtikrino parlamentaras, kuris per šią kadenciją, beje, jau yra lankęsis ne tik Kinijoje, bet ir JAV, Vokietijoje, Baltarusijoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder