Seimas balsuos dėl draudimo rūkyti balkonuose

Seimas balsuos dėl draudimo rūkyti balkonuose

Seimas apsispręs, ar nuo 2021 metų uždrausti rūkyti šalies daugiabučių namų balkonuose, jei bent vienas namo gyventojas prieštaraus rūkymui.

Seimas ketvirtadienį planuoja priimti tai numatančias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisas, kurias savo parašais parėmė sveikatos ministras Aurelijus Veryga ir dar 13 Seimo narių.   

Jeigu kaimynai ir neprieštaraus, rūkaliai privalės užtikrinti, kad dūmai nepatektų į kitų namo gyventojų patalpas. Už ženklus apie draudimą rūkyti balkonuose būtų atsakingas pastato administratorius, bendrija arba savivaldybė.  

Pakeitimais be kita ko siūloma uždrausti rūkyti ir lauke vykstančių sporto varžybų ar kitų renginių metu, dengtose viešojo transporto stotelių vietose, vaikų žaidimo aikštelėse ir vietose, kuriose teikiamos viešojo maitinimo paslaugos aptarnaujant pirkėjus lauko sąlygomis: prie lauke esančių stalų, pavėsinėse, kituose lauko įrenginiuose. Šis draudimas nebūtų taikomas rūkymui skirtose vietose. 

Seimas nuo 2014 metų kelis kartus yra atmetęs siūlymus drausti rūkyti balkonuose. Pataisų priešininkai argumentuoja, kad draudimo nebūtų įmanoma įgyvendinti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder