Savaitgalis bus itin tinkamas vasaros pramogoms

Savaitgalis bus itin tinkamas vasaros pramogoms

Savaitgalį dienomis termometro stulpeliai neturėtų nusileisti žemiau 25°C, o ir kitos savaitės pradžia bus šilta, tačiau jau sulauksime lietaus ir perkūnijos. Taip LRT RADIJUI sako sinoptikė Alva Nagelytė.

Šeštadienį įdienojus temperatūra bus aukšta. Vilniuje ji sieks 26°C. Karšiausia bus Šiaurės Lietuvoje. Ten šils iki 28–29°C.

Sekmadienį orai beveik nesikeis. Naktis bus mažai debesuota ir tyki, trumpam vietomis gali susidaryti rūkas. Temperatūra naktį svyruos tarp 15–19°C. Kuršių nerijoje išliks apie 20°C. Danguje po truputį rinksis šviesūs kamuoliniai debesys, tačiau gausesnio lietaus jie neatneš. Vėjas ramiai pūs iš šiaurės vakarų. Temperatūra įdienojus kils iki 25–29°C.

Kitos savaitės pradžia išliks šilta, bet jau vietomis pasirodys perkūnijos debesys. Pirmadienį jie tikėtini dažniausiai kraštiniuose, rytiniuose, rajonuose, o antradienį trumpas lietus su perkūnija gali apimti didesnę šalies dalį. Dienos temperatūra numatoma tarp 24–29°C.

Hidrologai praneša, kad šyla ir vanduo Baltijos jūroje – ties Palanga ir Nida vyrauja 17°C temperatūra, o ties Klaipėda dar šilčiau – 20°C. Ežeruose temperatūra siekia 23°C, upėse –22°C, o kai kur ir 24°C.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder