R. Karbauskis: „viršūnės“ prarado ryšį su realybe

R. Karbauskis: „viršūnės“ prarado ryšį su realybe

Šalies elitas siekia žeminti žmones ne iš savo gretų, o tokių grupių balsui atstovauja šalies prezidentė, mano Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjungos (LŽVS) vadovas Ramūnas Karbauskis.

Pirmadienį Seimo Kultūros komiteto pirmininkas pradėjo įrašu socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame politikas piktinasi, esą prezidentė skirsto politikus ir Lietuvą į „apačias“ ir „viršūnes“. „Tačiau Prezidentei atrodo, kad Lietuvoje yra „viršūnės“ ir „apačios“. Jai priimtina nuomonė, kad „apačios“ neva turi paklusti „viršūnėms“. Tai ji aiškiai pasakė po susitikimo su Seimo valdyba atsakydama į žurnalistų klausimą, kaip ji vertina mano atsisakymą vakarieniauti su ja, Jos Ekscelencija, ir opozicijos atstovais“, - rašo R. Karbauskis.

Vienos didžiausių žemės ūkio produkcijos bendrovių Lietuvoje savininkas teigė manantis, kad vadinamosios „viršūnės“ prarado ryšį su realybe ir savo piliečiais, kurie, anot politiko, nori, kad iš Lietuvos išvykę gyventojai neprarastų ryšio su savo valstybe.

„Tad, gerbiami „viršūnių“ atstovai, primenu, jog LVŽS siekia, kad Konstitucija tarnautų Lietuvos žmonėms, o ne būtų naudojama prieš juos. Beje, nuskambėję kaltinimai mums, kad mūsų sprendimai prieštarauja Konstitucijai, yra neteisingi, nes tik Konstitucinis Teismas gali priimti neginčijamą sprendimą dėl vienos ar kitos normos atitikimo Konstitucijai“, - konstatavo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad po ketvirtadienį vykusios susitikimo su Seimo valdyba, šalies vadovė Dalia Grybauskaitė kritikavo Seimą siekiant programines nuostatas įtvirtinti paminant Konstituciją. „Teisėkūros procesas labai svarbu, nes matome, kad tame procese pastaruoju metu jaučiama skuba. Kartais nekokybiškų įstatymų parengiama, neatsižvelgiama net į savo teisės departamento išvadas, kad vienas ar kitas įstatymas galimai prieštarauja Konstitucijai. Nesiskaitymo su Konstitucija elementų atsiranda vis daugiau“, - Seime žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

LŽVS siekia surengti referendumą dėl teisės turėti dvigubą pilietybę. Lietuvos Konstitucija numato, kad norint, jog tokio referendumo rezultatai būtų pripažinti galiojančiais, už pateiktą klausimą turi pasisakyti daugiau nei pusė visų balso teisę turinčių piliečių. „Valstiečiai“ siekė priimti konstitucines pataisas, kurios nuleistų reikalingų balsų kartelę.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder