Privalomos apsauginės veido kaukės vėl grįžo į Lietuvą

Privalomos apsauginės veido kaukės vėl grįžo į Lietuvą

Lietuvoje vėl privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes viešajame transporte, prekybos centruose, parduotuvėse, bei uždarose paslaugų teikimo vietose.

Nuo šiandienos, rugpjūčio 1 d., įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro - valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimai siekiantys apsaugoti piliečius nuo koronaviruso plitimo.

Veido apsaugos priemonės vėl yra privalomos viešojo transporto darbuotojams ir keleiviams (išskyrus vaikus iki 6 metų amžiaus). Vairuotojai turės teisę atsisakyti vežti keleivį, kuris nedėvės kaukės ar kitokios veido apsaugos priemonės.

Viešojo transporto darbuotojams yra rekomenduojama vežti tiek keleivių, kiek yra sėdimų vietų, jei yra stovinčių keleivių tarp jų turi būti bent 1 metro atstumas, išskyrus sutuoktinius, artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus.

Kaukių dėvėjimas privalomas ir uždarose prekybos vietose, einant į parduotuves būtina dėvėti veido apsaugos priemonę (išskyrus vaikams iki 6 metų amžiaus), parduotuvių darbuotojai taip pat turės teisę neįsileisti klientų be kaukių. Šalies oro uostuose keleiviams ir darbuotojams kaukės taip pat vėl yra privalomos.

Kaukės nėra privalomos, tačiau rekomenduojamos, viešojo maitinimo įstaigų ir kultūros bei sporto renginių lankytojams. Sprendimą ar įsileisti ir aptarnauti asmenį be kaukės, priims konkreti maitinimo ar kultūros įstaiga, tad veido apsaugos priemonę geriau visada turėti su savimi.

Viešojo maitinimo įstaigų Lankytojus aptarnaujantis personalas uždaroje viešojo maitinimo įstaigos patalpoje nuo šiol taip pat turės dėvėti kaukę arba respiratorių.

Išimtys numatytoms toms paslaugų tiekimo įstaigoms, kurios negali būti suteiktos dėvint kaukę. 

Nauji reikalavimai

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder