Priešpaskutinis šiais metais išvykimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą: tarnybą pradėjo per 260 karių

Priešpaskutinis šiais metais išvykimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą: tarnybą pradėjo per 260 karių

Šiandien, lapkričio 30 d., Žemaitijos regione nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą (NPPKT) pradėjo daugiau kaip 260 karių iš visos Lietuvos. Kiek daugiau nei 200 būsimųjų karių (tarp jų ir 12 merginų) papildys Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija" (MPB „Žemaitija") Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalioną Pajūrio miestelyje (Šilalės r.)  ir apie 60 karo prievolininkų atvyksta į MPB „Žemaitija" vadovybei tiesiogiai pavaldžias kuopas Klaipėdoje. 

Atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją Lietuvoje ir siekiant užtikrinti karo prievolininkų saugumą, vykdant išvykimą į paskirtus dalinius, laikomasi visų su COVID-19 prevencija susijusių reikalavimų.

Tai priešpaskutinis šių metų  karo prievolininkų  šaukimo  atvykimas į karinius dalinius.  Paskutinis šių  metų šaukimas suplanuotas gruodžio 7 dieną  į Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" Karaliaus Mindaugo husarų batalioną Panevėžyje. 

Visi šiandien tarnybą pradedantys kariai tarnybą atlieka savanoriškai  — apie 120 karių tarnybą pasirinko atlikti savo noru, o daugiau kaip 140 į šaukiamųjų sąrašą patekusių jaunuolių išreiškė norą tarnybą atlikti pirmumo tvarka.   

Tarnybos metu daliniuose jaunieji kariai įveiks bazinį kario kursą, kurio metu bus supažindinti su pagrindiniais karybos bei medicinos principais, taip pat ginklais bei daugeliu kitų kariuomenės aspektų, kuriuos vėliau gilins jau padalinio sudėtyje.  Po NPPKT karo prievolininkai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą arba tapti Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariais, o to nepadarę bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės aktyvųjį rezervą.

Prieš daugiau nei trejus metus vaizdingoje vietoje ant Jūros upės kranto, įsteigtas, dar visai „jaunas", 2016 m. įkurtos  Lietuvos  kariuomenės MPB „Žemaitija" Motiejaus Pečiulionio artilerijos batalionas kuria savo tradicijas ir aktyviai dalyvauja įvairiose nacionalinio lygmens pratybose, taip pat organizuoja individualų ir kolektyvinį NPPKT karių rengimą.

Batalionas dabar laikinai įsikūręs naujose modulinės konstrukcijos kareivinėse, kurios surinktos iš specialiai įrengtų konteinerių, o tai  suteikia savotiško naujoviškumo kariuomenės istorijoje.   Už kelerių metų kariai  persikels į  nuolatinę vietą –  netrukus  čia prasidės naujos karinės  bazės su visa jai reikiama infrastruktūra vystymas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder