Perėjoje vaivorykštę perdažė trispalvės spalvomis

Perėjoje vaivorykštę perdažė trispalvės spalvomis

Dabar privalomos kaukės, susibūrimo ar judėjimo ribojimai yra skirti užkardyti infekcijos plitimą. Galbūt tai kažkiek ją ir stabdo, tačiau jokie suvaržymai negali užkirsti kelio kito, pozityvaus - patriotizmo viruso - plitimui.

Ir smagu stebėti, kaip šis „virusas" įgauna pagreitį - jeigu vasario 16-osios važiuotynės vyko tik sostinėje ir jose dalyvavo daugiau negu 300 transporto priemonių, tai kovo 11-osios važiuotynės apėmė visą Lietuvą, neaplenkdamos nė mažiausių gyvenviečių, o kukliausiais skaičiavimais, į jas susirinko ne mažiau 2000 keturračių, triračių ir dviračių transporto priemonių.

Matydami tokias tendencijas, patriotiškai nusiteikę ir savo valstybės likimui neabejingi vaikinai nusprendė nesustoti ir jų pastangomis viena didžiausių sostinės požeminių perėjų, įrengta po T.Narbuto ir Saltoniškių gatvėmis, penktadienį pasipuošė tautinėmis spalvomis.

Pasak idėjos iniciatorių, šiandien Lietuvą bandoma suskaldyti, supriešinant žmones skirstant juos pagal tautybes, kalbas, religinius įsitikinimus ir pan., todėl jie, atsakydami į tai, ėmėsi galinčių visuomenę suvienyti žingsnių, pirmas kurių buvo perėjos, kurią kasdien praeina šimtai vilniečių bei sostinės svečių, išdažymo.

Iniciatorių teigimu, liūdna stebėti, kaip bandoma su purvais maišyti už šalies laisvę kovojusius asmenis, kaip siekiama sumenkinti sąvokas „tėvynė", „gimtinė", „patriotas", net nepagalvojant apie tai, kad jeigu ne tie, kadaise savo galvas už Lietuvą padėję, vyrai ir moterys, šiandien nebūtų ne tik dabartinių žmonių turimų laisvių (kurias kažkodėl vėl norima suvaržyti), bet gal ir pačios Lietuvos.

Būtent todėl, jų nuomone, būtina skatinti tautinę savimonę, meilę gimtinei ir pagarbą šio krašto žmonėms, nesvarbu, kokios tautybės jie būtų ar kokia kalba kalbėtų.

Važiuotynės ir tautiškomis spalvomis nušvitusi perėja, pasak vaikinų, tik ilgo tautos budinimo kelio, kurie jį pasirengę nueiti, pradžia, todėl panašių patriotinių akcijų turėtų būti ir ateityje.

Tikėtina, kad jiems pavyks, nes kiek teko pastebėti, absoliuti dauguma vaikinams dirbant pro šalį ėjusių žmonių juos ir jų idėją palaikė, jai pritarė, o kai kurie net patys išdrįso prisijungti prie jos realizavimo.

Tai suteikia viltį, kad, perfrazuojant klasikus, kaip atėjus pavasariui iš po sniegų ir šalčių prabunda žemė, taip prabus ir naujam gyvenimui pakils kurį laiką snaudus tauta...

Perėjoje vaivorykštę perdažė trispalvės spalvomis

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder