Orai dar neskubės vėsti

Orai dar neskubės vėsti

Pirmąją lapkričio savaitę sinoptikai žada dar gana šiltą savaitę, o šilčiausias žada būti antradienis. Lietus irgi nebus įkyrus, intensyviau palis tik vietomis.

Pirmadienio ryto valandomis pragiedrulių jau sulaukė centriniai ir rytiniai šalies rajonai, čia ir stipriausiai atvėso – žemiausia temperatūra svyravo nuo 1 iki 4 laipsnių šilumos. Vakariniuose rajonuose telkėsi tankesni debesys, todėl čia buvo ir temperatūros aukštesnės – siekė 5-7 laipsnius šilumos. Lietaus nebuvo ir naktis buvo gana rami, LRT Radijui sakė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Pasak sinoptikės, šią savaitę Atlanto ciklonai suksis ties Vakarų ir Šiaurės vakarų Europa, tad Lietuvoje palynojimų bus gana dažnai, o kartais jie bus ir intensyvūs.

Pirmadienį lietus link vakarinių rajonų lietus atkeliaus jau po kelių valandų, gausiau palis prie jūros, Žemaitijoje, sakė sinoptikė. Anot jos, taip pat gal kiek menkiau lietaus klius ir kitiems šalies rajonams. Tokie nežymūs palynojimai link vakaro tikėtini tik Vilniaus ir Utenos apskrityse. Be to, pirmadienį turėtų stiprėti vėjas, jis dar pūs iš pietryčių, pietų, bet įdienojus sustiprės iki 8-12 daugelyje rajonų, pajūryje pūs netgi gūsingas vėjas – iki 15 m/s. Temperatūra dienos metu nedaug skirsis nuo sekmadienio – svyruos tarp 8-13 laipsnių šilumos.

Pirmadienį praslinkus šiltam atmosferos frontui su lietumis, mes pateksime į šiltesnę oro masę, sakė sinoptikė. Todėl ateinančią naktį temperatūra neturėtų nukristi žemiau nei 7-13, 6-11 laipsnių šilumos. Antradienį galime sulaukti ir 10-15 laipsnių šilumos, šilčiausia turėtų būti ties Žemaitija ir pietvakariniais Lietuvos regionais. Lietaus nakties metu bus daugelyje rajonų, tačiau intensyviau lis ties pietiniais ir rytiniais šalies regionais, o vakariniuose rajonuose nuo vidurnakčio lietus trauksis, kai kur ryto valandomis turėtų formuotis rūkai. Antradienio dieną lietaus daugiausia sulauks rytiniai šalies rajonai, bet jis nebus itin intensyvus.

Temperatūra visą ateinančią savaitę turėtų išlikti apie 10 laipsnių šilumos, prognozavo sinoptikė M. Kirkliauskaitė. Trečiadienį ir ketvirtadienį, palyginti su antradieniu, bus šiek tiek vėsiau, bet apie 10 laipsnių tikrai sulauksime daugelyje rajonų, gal tik ketvirtadienį atrodys, kad diena yra šiek tiek vėsesnė dėl to, kad sustiprės pietvakarių, vakarų vėjas – jis bus gūsingas ir vietomis jo gūsiai sieks 15-17 m/s.

Penktadienį lietus turėtų pasitraukti, vėjas šiek tiek aprimti ir temperatūra saulei pasirodžius kils iki 8-13 laipsnių šilumos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder