Nuo lapkričio nebeišvysime dar vienos alkoholio pakuotės

Nuo lapkričio nebeišvysime dar vienos alkoholio pakuotės

Lapkričio 1 d. įsigalios Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, kuriomis uždrausta prekiauti alkoholiu „jogurtiniuose“ indeliuose.

Dar pernai rugsėjį Seimas priėmė tai numatančias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis uždraudė prekiauti į didesnės nei 0,2 l talpos plastikinę pakuotę išpilstytais gėrimais, kurių alkoholio koncentracija didesnė nei 6 proc. (dabar 7,5 proc.), o iki 6 proc. stiprumo (dabar 7,5 proc.) – išpilstytais į didesnę negu vieno litro tarą.

Įsigaliosiančiais pakeitimais taip pat uždrausta Lietuvoje parduoti alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 22 proc., gamyklų supilstytus į stiklines, taures ir kitą gėrimams tiesiogiai vartoti skirtą tarą.

Už naujas nuostatas, kurios įsigalios 2020 m. lapkričio 1 d., balsavo 72 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 8 parlamentarai.

Šiais Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimais siekiama riboti produktus, kurie skirti išimtinai girtaujantiems asmenims. Tikimasi, kad tai paskatins šių produktų išnykimą iš rinkos ir sumažins alkoholio suvartojimą, ypač alkoholikų gretose.

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder