Naujai įkurtos „Laisvės ir teisingumo“ partijos lyderiu išrinktas R. Žemaitaitis

Naujai įkurtos „Laisvės ir teisingumo“ partijos lyderiu išrinktas R. Žemaitaitis

Šeštadienį Artūro Zuoko vadovaujamos partijos "Laisvės sąjungos (liberalų)" pagrindu įkurta partija „Laisvė ir teisingumas“. Suvažiavimo metu likviduota „Tvarkos ir teisingumo“ partija prijungta prie A. Zuoko vedamos partijos.

 Ši pervadinta į „Laisvės ir teisingumo“ partiją, jos pirmininku išrinktas Remigijus Žemaitaitis.

Į kongresą partiečiai suvažiavo automobiliais, kuriuose, dėl galiojančių karantino apribojimų ir draudimo burtis į gausesnius renginius, ir priėmė visus su partijos reorganizavimu susijusius sprendimus.

Suvažiavime dalyvavo 267 delegatai, iš jų 141 delegatas atstovavo buvusią Tvarkos ir teisingumo partiją, A. Zuoko politinę partiją - 86 delegatai, o prie A. Zuoko vadovaujamos partijos prisijungusį Artūro Paulausko vadovaujamą visuomeninį judėjimą „Pirmyn, Lietuva“ – 40.

Partijos pirmininku tapo R. Žemaitaitis

Į suvažiavimą susirinkę delegatai partijos pirmininku išrinko R. Žemaitaitį. Už buvusio Tvarkos ir teisingumo lyderio kandidatūrą balsavo 238 delegatai, 4 – prieš.

Užimti partijos pirmininko postą buvo iškeltos ir A. Paulausko bei A. Zuoko kandidatūros. Visgi A. Paulauskas ir A. Zuokas atsisakė kandidatuoti į partijos pirmininkus, jie pasiūlė partijos pirmininko pareigas užimti R. Žemaitaičiui.

„Išties, sakyčiau, šiandien man tokia neeilinė diena. Neeilinė diena ta prasme, kad per vieną dieną mano gyvenime įvyko du įvykiai 10 valandą aš turėjau partijos Tvarka ir teisingumas kongresą, kuriame teko priimti sprendimą dėl partijos likvidavimo, kaip partijos pirimininkui.

Dabar tenka kalbėti kaip kandidatui į naujos politinės partijos junginį, darinį“, – dar prieš balsavimą dėl partijos pirmininko skyrimo sakė teigė R. Žemaitaitis.

„Tai buvo beprecedentis įvykis, dar niekam Lietuvoje nebuvo pavykę, kad trys politiniai lyderiai sutartų ir priimtų vieną sprendimą, kad reiktų vienytis rinkimams“, – džiaugėsi jis.

Kiek anksčiau šeštadienį savo, kaip atskiro politinio darinio, gyvavimą nusprendė nutraukti „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

Kaip ELTA jau rašė, balandžio pabaigoje prie A. Zuoko partijos prisijungė A. Paulausko vadovaujamas visuomeninis judėjimas „Pirmyn, Lietuva“. A. Paulauskas, R. Žemaitaitis ir A. Zuokas dar anksčiau buvo pranešę apie planus kurti politinę jėgą, kuriai planuojama suteikti „Laisvės ir teisingumo“ pavadinimą.

 

 

ELTA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder