Medikų atostogoms - 7 milijonai eurų

Medikų atostogoms - 7 milijonai eurų

Rugsėjo 1 dieną prasidėjusi priemonė „Atostogos medikams“ įpusėjo, o ją administruojanti nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ turizmo paslaugų teikėjams išmokėjo beveik 3 mln. eurų. Iš viso paslaugas šiuo metu yra rezervavę 35 tūkst. medikų už maždaug 7 mln. eurų.

Kaip nurodo Ekonomikos ir inovacijų ministerija, vis dėlto dalis medikų dar neskuba pasinaudoti priemone. Turizmo paslaugas suteikti iš viso numatyta 64 tūkst. sveikatos sektoriaus darbuotojų, iš jų – 20 tūkst. nelicencijuotų medicinos įstaigų darbuotojų. Pastariesiems buvo suteikti turizmo paslaugų kuponai, tačiau kol kas pusė jų – nepanaudoti.

„Raginame sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojus jau dabar naudotis jiems suteikta galimybe. Nors projektas tik įpusėjo, nereikėtų palikti paslaugų įsigijimo paskutinei nakčiai“, – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų viceministrė Vitalija Jankauskaitė-Milčiuvienė.

Turizmo paslaugų kuponais aktyviausiai naudojasi Neringos, Jonavos, Kalvarijos, Pagėgių ir Rokiškio savivaldybėse dirbantys asmenys – čia rezervuota jau daugiau nei 60 proc. kuponų. Mažiausiai – vos per 20 proc. – kuponų panaudojo Širvintų ir Rietavo savivaldybių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai.

Iki šiol daugiausiai sveikatos priežiūros darbuotojų paslaugas įsigijo iš kurortiniuose miestuose – Druskininkuose, Birštone, Palangoje – veikiančių turizmo paslaugų teikėjų, taip pat stambių kelionių organizatorių ir kelionių pardavimo agentų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder