„Maxima“ ragina ne tik dėvėti veido kaukes, bet ir tai daryti tinkamai

„Maxima“ ragina ne tik dėvėti veido kaukes, bet ir tai daryti tinkamai

Pasaulio mokslininkai apskaičiavo, jog sertifikuotų veido kaukių dėvėjimas COVID-19 pernašos riziką gali sumažinti net 400 kartų. Tačiau lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai akcentuoja – siekiant efektyvių koronaviruso prevencijos rezultatų, šią apsauginę priemonę būtina nešioti tinkamai. Todėl bendrovės specialistai, rūpindamiesi savo darbuotojų bei klientų sveikata, dalijasi patarimais, kaip veido kaukę dėvėti teisingai, kartu primindami, jog įmonė šiuo metu įgyvendina daugybę COVID-19 prevencijos sprendimų, užtikrinančių tiek darbo, tiek ir apsipirkimo saugumą.

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė pabrėžia – siekiant absoliučios apsaugos nuo koronaviruso, veido kaukę privalu dėvėti vadovaujantis esminėmis taisyklėmis. Pirmoji jų, anot bendrovės atstovės, yra tinkama rankų higiena.

„Prieš užsidedant apsauginę veido kaukę, rankas reiktų nusiplauti muilu bei dezinfekuoti. Tuomet verta įsitikinti, jog ši saugos priemonė yra švari ir nepažeista. Prieš pastarąją užsidedant, vienkartinės veido kaukės spalvotąją pusė reiktų atsukti į išorę, kietąją dalį – palikti viršuje. Kaukė privalo tvartai laikytis ant veido ir priglusti, o jos dydis turi būti tinkamas – nei per mažas, nei per didelis. Ypač svarbu, jog apsauginė priemonė dengtų burną, nosį bei smakrą“, – apie reikalavimus kalba E. Dapkienė.

Pašnekovės teigimu, vienkartinę veido kaukę būtina keisti kas 3–4 valandas. Ją dėvint, rankomis pastarosios liesti negalima, nes taip ypač lengvai gali patekti virusai. E. Dapkienė pataria vienkartinę veido kaukę nusiimti tik suėmus apsauginę priemonę už virvelių ar gumyčių, panaudojus laikyti atokiau nuo savęs ir paviršių, o prieš išmetant, įdėti į plastikinį maišelį bei tvirtai užrišti.

„Tada patartina vėl nusiplauti rankas ir jas dezinfekuoti. Tuo metu medžiagines kaukes reikėtų skalbti po kiekvieno dėvėjimo ir tai daryti 60 laipsnių arba aukštesnėje temperatūroje. Tiek daugkartinių, tiek ir vienkartinių apsaugos priemonių higiena būtina, o dėvėjimo taisyklės – gyvybiškai svarbios. Jų laikytis prašome savo darbuotojų, nepamiršti raginame ir klientų. Tik nuolatos dėvėdami kaukes ir tai darydami teisingai galime tikėtis apčiuopiamos naudos“, – sako E. Dapkienė.

Kartu „Maximos“ atstovė primena apie rekomendacijas vos įžengus į parduotuvę nemokamai dezinfekuoti rankas ir užsimauti vienkartines pirštines. Taip pat E. Dapkienė ragina laikytis saugaus bent 2 metrų atstumo tiek renkantis prekes, tiek stovint prie kasos, vengti artimo kontakto su šalia esančiais, už pirkinius atsiskaityti banko kortelėmis, naudotis savitarnos kasomis.

„Svarbu ir vengti nebūtino įvairių paviršių, lentynose esančių prekių lietimo. Tai ypatingai aktualu renkantis vaisius, daržoves, rūkytus mėsos gaminius, konditeriją ar kitus panašius pirkinius. Pirkėjų, kurie šių prekių neplanuoja įsigyti, dėl visų saugumo prašome neliesti“, – teigia pašnekovė.

E. Dapkienė papildo: kosint ar čiaudint, reiktų tai daryti į nosinaitę ar vidinę alkūnės dalį, o klientai, kuriems pasireiškė gripo ar peršalimo simptomai, turėtų likti namuose ir vengti apsilankymo parduotuvėse. 

„Maxima“ taip pat primena, kad pavasarį buvo atlikta tinklo „Barbora Express“ plėtra ir daugelyje šalies miestų atsirado pirkinių atsiėmimo stotelės, todėl pirkėjai kviečiami naudotis jų paslaugomis. Tokiu būdu jie galės įsigyti visas reikalingas prekes išvengdami ėjimo į parduotuvę.

Prekybos tinklas padidintą dėmesį skiria ir savo darbuotojams. „Maxima“ savo esamus ir būsimus darbuotojus yra apdraudusi specialiu draudimu nuo koronaviruso. Darbuotojai yra aprūpinti būtinomis apsaugos priemonėmis – medicininėmis kaukėmis ar apsaugos skydeliais, pirštinėmis, dezinfekciniu rankų skysčiu. Kasdien darbuotojams yra matuojama temperatūra. Jeigu darbuotojai jaučiasi prastai, turi peršalimo ar gripo simptomų, jų prašoma likti namuose.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder