"Maxima" ilgina parduotuvių darbo laiką

"Maxima" ilgina parduotuvių darbo laiką

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ nuo šeštadienio, balandžio 18 dienos, ilgina darbo laiką daugumoje savo parduotuvių. Parduotuvės dirbs nuo 8 iki 21 val. Daugiau nei mėnesį „Maximos“ parduotuvės dirbo trumpiau dėl šalyje paskelbto karantino.

„Vyriausybei pritarus pirmajam karantino švelninimo etapui ir atpalaidavus dalį suvaržymų, įvertinome visas aplinkybes ir priėmėme sprendimą ilginti savo parduotuvių darbo laiką, kad klientai galėtų apsipirkti jiems patogiu metu“, – sako „Maximos“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė.

Pasak I. Ščerbavičienės, ir toliau bus griežtai laikomasi visų reikalavimų dėl darbuotojų ir klientų saugumo užtikrinimo.

„Reaguodami į įvykius pasaulyje, saugumo priemones savo parduotuvėse pradėjome diegti dar vasario pabaigoje ir šiuo metu savo parduotuvėse vykdome visus Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro, su kuriuo glaudžiai bendradarbiaujame, nurodymus. Parduotuvės yra pasiruošusios suvaldyti didesnius klientų srautus, laikantis visų taisyklių. Darbas jau įgavo stabilų ritmą, užtikrintas nuolatinis visų reikalingų priemonių mūsų darbuotojams tiekimas“, – pabrėžia „Maximos“ operacijų vadovė I. Ščerbavičienė.

„Maximos“ prekybos tinklo parduotuvėse ribojami klientų srautai, o klientai prašomi palaukti lauke, laikantis saugaus atstumo. Į parduotuvę įleidžiami tik klientai su kaukėmis, respiratoriais, šaliku ar skarele prisidengę veidą. Užėję į parduotuvę žmonės raginami dezinfekuoti rankas arba naudoti klientams skirtas vienkartines pirštines. 

Laikantis Sveikatos apsaugos ministerijos reikalavimų, vežimėliai ir krepšeliai yra dezinfekuojami po kiekvieno naudojimo, parduotuvėse sumažintas jų kiekis pagal tai, kiek vienu metu parduotuvėje gali būti pirkėjų. Parduotuvėse gerokai dažniau valomi ir dezinfekuojami paviršiai, patalpos nuolat vėdinamos. Darbuotojai dėvi veido kaukes ir apsauginius skydelius, paprastose kasose įrengtos organinio stiklo užtvaros, o klientams rekomenduojamą laikytis atstumą rodo pažymėtos linijos. Darbuotojai taip pat kasryt atėję į darbą ir kelis kartus dienos metu matuojasi temperatūrą bei kas valandą plaunasi rankas.


Atkreipiame dėmesį, kad yra keletas „Maximos“ parduotuvių, kuriose darbo laikas nesikeičia, jos dirbs nuo 9 iki 20 val. Išimtis galite rasti:https://www.maxima.lt/parduotuves

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder