Ligoninei vadovauti siekęs „valstietis“ A. Kirkutis apskundė A. Verygą

Ligoninei vadovauti siekęs „valstietis“ A. Kirkutis apskundė A. Verygą

Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys „valstietis“ Algimantas Kirkutis kreipėsi į Seimo etikos sargus, prašydamas įvertinti sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos elgesį, skelbia „Lietuvos rytas“.

A. Kirkutis kaltina partijos kolegą dėl nesėkmės dalyvaujant Klaipėdos jūrininkų ligoninės vadovo konkurse. A. Veryga jau vykstant konkursui BNS stebėjosi A. Kirkučio sprendimu ir teigė, kad partiečio dalyvavimas konkurse jam pačiam gali sukelti interesų konfliktą.

„Manau, kad ministro viešai išsakyta nuomonė apie mano sprendimą dalyvauti konkurse pažeidė mano, kaip piliečio ir kandidato eiti įstaigos vadovo pareigas, teises, o ministro vieši šališki pareiškimai galėjo pakenkti jo organizuojamo konkurso skaidrumui ir paveikti iš jo pavaldinių sudarytos atrankos komisijos narių sprendimą", - tokį savo požiūrį etikos sargams išdėstė A.Kirkutis.

Valstietis įsitikinęs, kad sveikatos apsaugos ministras pažeidė ir Seimo nario, ir valstybės tarnautojo etikos principus.

Iš vienuolikos buvusių pretendentų į ligoninės vadovus birželį vykusiame konkurse liko tik trečias.

Prieš patekdamas į Seimą A.Kirkutis buvo Klaipėdos jūrininkų ligoninės Širdies aritmijos diagnostikos ir gydymo laboratorijos vedėjas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder