Lietuvos paštas ragina nedelsti ir kalėdines siuntas išsiųsti kuo greičiau

Lietuvos paštas ragina nedelsti ir kalėdines siuntas išsiųsti kuo greičiau

Jau bėga paskutinės dienos, kai į užsienį išsiųstos kalėdinės siuntos dar gali gavėjus pasiekti iki didžiųjų metų švenčių. Šias siuntas Lietuvos paštas rekomenduoja išsiųsti per šį savaitgalį.

„Nors kritinių vėlavimų dar nėra, tačiau pastebime vis labiau ilgėjančius siuntų į užsienį pristatymo terminus. Šiais metais dėl pasaulį sukausčiusios pandemijos turime išskirtinę situaciją – daugelis veiksnių priklauso nuo situacijos konkrečioje šalyje, jos taikomų ribojimų, taip pat skrydžių dinamikos. Vis daugiau šalių paštų praneša apie galimus vėlavimus, o iki švenčių lieka vos trys savaitės. Rekomenduojame visiems, planuojantiems nustebinti dovanomis užsienyje gyvenančius artimuosius, nebelaukti ir kalėdines siuntas išsiųsti per šį savaitgalį“, – sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovas Norbertas Žioba.

Jau anksčiau apie galimus vėlavimus pranešė tokių šalių kaip Danija, Latvija, Izraelis, Ispanija, Airija, Belgija, Italija, Graikija, Prancūzija, Lenkija, Čekija, Slovėnija paštai. Remiantis paskutinių dienių statistika, ilgesnė kelionės trukmė pastebima siunčiant į Australiją, Egiptą, Graikiją, Gruziją, JAV, Kanadą, Maltą ir kt. Lietuvos paštas skelbia, kad šiuo metu pristatymo terminai vėluoja į populiariausias šalis: JAV – apie 17 dienų; Didžiąją Britaniją – apie 14 dienų; Vokietiją – apie 6 dienos, Prancūziją – apie 13 dienų; Latviją – apie 8 dienas; Ispaniją – apie 20 dienų; Norvegiją – apie 10 dienų.

Siekiant siuntą į užsienį išsiųsti greičiau ir išvengti laukimo eilėje, rekomenduojama naudotis Lietuvos pašto savitarna. Atsižvelgiant į augančius siuntų kiekius bei klientų srautus, Lietuvos paštas pristato naujieną – nuo šiol savitarnoje galima formuoti ir paprastąsias siuntas (iki šiol buvo galima formuoti tik registruotas).

„Maždaug trečdalis siuntų yra atnešamos išsiųsti į pašto skyrių. Esame atsakingi, griežtai laikomės saugumo taisyklių, todėl vienu metu pašto patalpose gali būti tik ribotas kiekis žmonių. Deja, tuo pačiu tai reiškia, kad vienu metu galime aptarnauti ir mažiau žmonių nei įprastai. Dėl šios priežasties siūlome alternatyvą – net ir paprastas siuntas suformuoti internetu ir taip pagreitinti išsiuntimo procesą“, – sako Lietuvos pašto Rinkodaros ir pardavimų vadovas N. Žioba.

Internetu suformavus pašto siuntą, reikia atsispausdinti siuntos lipduką ir jį užklijuoti gerai matomoje vietoje ant jau paruoštos siuntimui siuntos. Spausdinimui puikiai tiks paprastas baltas lapas, svarbu jį tvirtai priklijuoti prie siuntos. Paruoštą siuntimui siuntą beliks atnešti į artimiausią pašto skyrių ir palikti tam skirtoje zonoje. Klientai, suformavę siuntą internete, į pašto skyrių įleidžiami be eilės, teigiama Lietuvos pašto pranešime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder