Lietuvos laivai „Skalvis“ ir „Aukštaitis“ dalyvaus tarptautinėse pratybose

Lietuvos laivai „Skalvis“ ir „Aukštaitis“ dalyvaus tarptautinėse pratybose

Lietuvos karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas „Skalvis“ ir patrulinis laivas „Aukštaitis“ sekmadienį išvyksta į tarptautines pratybas „Baltijos operacija 2020“ („BALTOPS 2020“).

Baltijos jūroje numatytos pratybos vyks Danijos, Lenkijos, Švedijos ir Vokietijos teritoriniuose vandenyse bei išskirtinėse ekonominėse zonose, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Mokymuose dalyvaus kariniai laivai ir orlaiviai iš 17 NATO priklausančių šalių bei Suomijos ir Švedijos. Daugiau kaip 3 tūkst. karių pratybų užduotims atlikti panaudos 28 įvairaus tipo laivus bei 29 orlaivius.

Du Lietuvos karininkai šiemet per pratybas vadovaus tarptautiniams junginiams. Komandoras  Audrius Venckūnas vadovaus priešmininiam užduoties junginiui, kurį sudarys NATO Nuolatinės parengties priešmininių laivų 1-oji grupė, Nyderlandų ir Vokietijos priešmininiai laivai bei mišrus Minų kovos junginys.

Komandoras Andrius Širvys vadovaus Baltijos šalių karinių laivų junginiui (BALTRON), prie jo per pratybas bus prijungti Vokietijos ir Lenkijos kariniai laivai.

„Skalvis“ pratybose dalyvaus kaip junginio vadavietė, „Aukštaitis“ veiks Danijos vadovaujamo štabo kovinių laivų grupėje.

Anot KAM, per pratybas bus atliekamos ir tobulinamos karo laivų manevravimo formuotėse, laivų konvojavimo, artilerinių šaudymų, priešlėktuvinės ir antiteroristinės gynybos, minų paieškos ir nukenksminimo, kovos su povandeniniais laivais, jūrų desanto išlaipinimo krante bei kitos karinės procedūros.

Tarptautinės pratybos „Baltijos operacija 2020“ vadovauja JAV karinis jūrų laivynas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder