Liberalų sąjūdžiui vadovaus Viktorija Čmilytė-Nielsen

Liberalų sąjūdžiui vadovaus Viktorija Čmilytė-Nielsen

Šeštadienį pasibaigus antrajam Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimų turui paaiškėjo, kad juos laimėjo parlamentarė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Antrajame rinkimų ture ji susirungė su Trakų rajono mere Edita Rudeliene.

Suskaičiavus balsus, V. Čmilytę-Nielsen palaikė 744, o Trakų rajono merę Editą Rudelienę – 187 balsavusieji.

Iš viso liberalai kandidatais buvo iškėlę penkis partiečius: jau minėtas V. Čmilytę-Nielsen ir E. Rudelienę, Vilniaus skyriaus narį Vytautą Danilevčių, Neringos tarybos narį Andrių Bagdoną ir Joniškio rajono merą Vitalijų Gailių. Tiesa, pastarasis dieną prieš pirmąjį turą paskelbė pasitraukiantis iš kovos ir remiantis V. Čmilytę-Nielsen. Iki šiol liberalams vadovavęs Eugenijus Gentvilas prašė partijos skyrių jo kandidatūros nekelti.

Pirmajame rinkimų ture už V. Čmilytę-Nielsen balsavo 73,48 proc. rinkimuose dalyvavusių partiečių. Nors ji surinko svarią daugumą balsų, paaiškėjo, kad rinkimuose dalyvavo per mažai Liberalų sąjūdžio narių. Jei būtų dalyvavę keturiais nariais daugiau, V. Čmilytės-Nielsen pergalė galėjo būti skelbiama jau pirmajame ture.

Kiek anksčiau duodama interviu portalui LRT.lt, politikė įvardijo, ko imtųsi tapus partijos vadove: „Prioritetai yra keli. Pirmiausia, suburti kuo stipresnę komandą, kad į 2020 metų Seimo rinkimus eitume kaip stipri, pagrindinė liberalų partija. Taip pat, kviečiantis ekspertus iš išorės, jiems talkinant, paruošti gerą, solidžią programą, kurią būtume pasirengę sėkmės atveju įgyvendinti. Tai yra pagrindiniai dalykai, kurie man būtų svarbūs.“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder