„Liberalų sąjūdžio nebėra, tai tuščias kevalas likęs“

„Liberalų sąjūdžio nebėra, tai tuščias kevalas likęs“

Liberalų partijos branduolys partiją paliko su visuomeninių rinkimų komitetu, mano opozicinių socialdemokratų (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas. Politikas įsitikinęs, kad gelbėjasi nuovokesni politikai.

„Mano galva, Liberalų sąjūdžio (LRLS), kaip partijos, jau nebėra. Tai tik tuščias kevalas likęs. Turinys išbėgęs į komitetus - laiko klausimas, kol jie kažkokiu būdu turės deklaruoti tai. Matyt, tai bus po rinkimų, kai rezultatus susirinks komitetai“, - „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

Pasak politiko, liberalų elgesys suprantamas, esą finansavimas partijai užšaldytas, lyderystę ištikusi krizė, o reputaciją žemyn tempia „MG Baltic“ skandalas. LSDP vadovo manymu, partija anksčiau turėjo pakeisti kursą ir priimti susiklosčiusią situaciją su komitetais, tačiau LRLS vadovui Eugenijui Gentvilui su iššūkiu susitvarkyti nepavyko.

„Tai yra racionalus išskaičiavimas. Kai matai, kad plaukti skylėtu laivu neapsimoka, nes jau semia vanduo krūtinę, tai sakai: pasiskaičiuokim, pažiūrėkim, kaip čia geriau bus. Politikoje strategijos ir taktikos yra normalus dalykas. Komiteto, kaip politinės veiklos pasirinkimas yra gelbėjimosi ratas“, - aiškino socialdemokratas.

Paklaustas, kaip vertina skirtingą komitetams ir partijoms taikomą reguliavimą, G. Paluckas minėjo jaučiąs neteisybę. Politikas įsitikinęs, kad paskubomis bandant formuoti pilietinės visuomenės pamatus buvo atvertos durys rinkimų komitetams, tačiau kuomet partijoms deramai taikomi griežti reikalavimai, komitetai, anot politiko, gali daryti ką panorėję.

Kaip ELTA jau skelbė, antros kadencijos R. Šimašius nusprendė siekti be partijos pagalbos, tam pritarė ir Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyrius. Partijos valdyba tokį sprendimą pripažino pažeidusiu partijos įstatus bei pareikalavo jį anuliuoti. Vilniaus liberalai valdybos veiksmus vadino neteisėtais. E. Gentvilas kreipėsi į partijos etikos sargus, kad šie paaiškintų, kieno elgesys teisėtas, o kieno - ne. Sprendimo tikimasi iki lapkričio 7 dienos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder