Kyla prieš prievartą: visuotinis protestas prieš privalomą kaukių dėvėjimą

Kyla prieš prievartą: visuotinis protestas prieš privalomą kaukių dėvėjimą

Lapkričio 21 d. 12 val. į visuotinį protestą prieš privalomą kaukių dėvėjimą kviečiama visa Lietuva.  Pritariantieji idėjai raginami susirinkti prie savo miestų savivaldybių ir numesti kaukes. Vilniuje mitinguotojai planuoja rinktis prie Seimo rūmų įėjimo. Apie planuojamą akciją pateikiamoje informacijoje akcentuojama, kad pagrindinės jos temos yra kelios - "Gelbėkime mūsų vaikus", "Šalin kaukes", "Laisvė Lietuvai".

Visuomenė protestuoja prieš privalomą kaukių dėvėjimą, maitinimo įstaigų, mokyklų uždarymą įvairiose pasaulio šalyse. Akivaizdu, kad žmonės pavargo nuo gyvenimo ribojimų bei nenori tikėti tuo, kas jiems jau daugiau nei pusmetį brukama. Vienas toks protestas organizuojamas ir Lietuvoje.

Būtent todėl, kaip rašoma akcijos programoje, „pradedamas visuotinis protesto mitingas prieš mūsų tautos genocidą; prieš mūsų vaikų naikinimą; prieš netikrą, surežisuotą pandemiją; prieš prievartą nešioti nuo virusų nieko neapsaugančias kaukes, kurios sunaikina mūsų asmenybę; prieš skiepus, kurie visiškai nereikalingi; prieš 5G ryšį, kuris 40-60 Hz dažniu sunaikins mus; prieš visą prievartą, kuri nori pavergti mus ir mūsų vaikus ir po to sunaikinti".

„Mesime į vieną krūvą vienu metu visuose miestuose lygiai 12 val. Susirinkime prieš gerą pusvalandį. Visi, kas gali, atvykite į Vilnių, o kas negali ar nenori, mitinguokime savo miestuose. Iš mažų miestelių važiuokime į didesnius. Vilniuje renkamės prieš 11 val. Katedros aikštėje ir lygiai 11 val. eisime eisenoje iki Seimo rūmų. Jei pavėluosime, tai kaukes sumesime tada, kada ateisime", - planais dalinasi akcijos organizatoriai.

Be to, jie iškart perspėja, kad valdžia prieš mitinguotojus gali panaudoti jėgą.

Taip pat akcentuojama, kad šį kartą svarbu ne masiškumas.

„Nesvarbu, kiek mūsų susirinks. Jei nebus daug, nepasimeskime ir nepraraskime vilties, protestuokime vis vien. Būsime pirmieji, kurie prikels Lietuvą, prabudins lietuvius. Vėliau mus prisimins mūsų vaikai bei anūkai ir padėkos, - teigia organizatoriai. - Kas nenori ar negali dalyvauti eitynėse, kviečiame prisidėti važiuojant automobiliais. Važiuokite pro savivaldybes ir per langus meskite kaukes. Jei kelias bus užtvertas, meskite kaukes ten, kur bus užtverta.

Jei būsime apkaltinti dėl viešosios tvarkos pažeidimo, tai bus niekis, palyginti su tuo, ką mes darome. Galime naudoti garsinius signalus vienas kito palaikymui. Svarbiausia viską darykime visi kartu, o ne po vieną ar kelis, tada mūsų niekas neįveiks. Turėkime automobiliuose parašytus šūkius, tokius kaip „Šalin kaukes'', „Gelbėkime mūsų vaikus" ir t.t.. Turime nešti aiškią žinutę visam pasauliui, ko mes norime ir ko siekiame."

Nepaisant to, kad yra aiškiai įvardinta akcijos data ir numatytas veiksmų planas, jos organizatoriai, bent kol kas, nusiteikę likti šešėlyje.

Straipsnyje pateikiama anoniminių protesto organizatorių pozicija. Ji neturi nieko bendro su „Vakarų ekspreso“ redakcijos požiūriu į kaukių dėvėjimą, apsaugos priemones ir kitus protesto objektus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder