Kuo pirmoji šalies ponia pasipuošė per inauguraciją

Kuo pirmoji šalies ponia pasipuošė per inauguraciją

Penktadienį visų Lietuvos gyventojų akys krypsta į naujojo Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos inauguraciją. Visą dieną truksiančių renginių metu prezidentą lydi jo žmona, nuo šiol – pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, ir dukros – Gedailė ir Ugnė Nausėdaitės. 

D. Nausėdienė aplinkinių žvilgsnius traukia savo nepriekaištinga išvaizda. Moteris vilki baltą suknelę be raštų ir papuošimų. Suknelę puošia vienintelis akcentas – vienetinis, specialiai prezidento žmonai sukurtas juvelyro Silvijaus Martinėlio kaklo papuošalas su lietuvišku gintaru. 

„Gintaras nuo seno laikomas lietuviška medžiaga ir yra ypač vertinamas juvelyrikoje, dėl to dažnai pasirenkamas kaip simbolis mūsų šaliai ir jos paveldui reprezentuoti. Gintariniais papuošalais noriai puošiasi ir kitos mūsų šalį reprezentuojančios moterys, pavyzdžių toli ieškoti nereikia – gintaro karolius prie tautinio kostiumo derino ir dabar jau buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė“, – pasakoja S. Martinėlis. 

Vienetinis pakabukas su gintaru

„D. Nausėdienės gintaro papuošalas išsiskiria modernia minimalistine forma bei subtilia prabanga. Iš keleto skirtingų gintaro sferų buvo pasirinkta viena, kurioje persipina tiek matinis, tiek skaidrus gintaras. Taip pat prie šiltos jo spalvos priderintas geltonas taurusis metalas.

Papuošalo centre – stambi gintaro sfera, kurią juosia du baltais bei juodais brangakmeniais inkrustuoti žiedai.

Papuošalas su ilga grandinėle, dėvimas ant kaklo, gracingai, tarsi švytuoklė, juda kartu su kūnu ir atsiskleidžia iš visų pusių. Minimalistiniame jo dizaine dera paprastumas ir prabanga, tradicinės žaliavos ir modernios formos, o visam įvaizdžiui šis papuošalas suteikia stilingumo, prabangumo ir šiuolaikiškumo įspūdį“, – pasakoja S. Martinėlis.

Abi prezidento G. Nausėdos dukros, nenorėdamos užgožti mamos, vilki tamsesnės spalvos sukneles. Gedailė pasirinko smėlio spalvos kuklią, tačiau puošnią sunkelę, o Ugnė kiek šviesesnės – kreminės – spalvos suknelę, margintą gėlėmis.

Naujasis šalies prezidentas priesaiką ištars Seime. Į renginį, vyksiantį Kovo 11-osios signatarų salėje, tradiciškai tapti priesaikos liudininkais kviečiami signatarai, tremtinių ir politinių kalinių atstovai, užsienio šalių bei Lietuvos diplomatai. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder