Koalicijos sutartis nukeliama kitam penktadieniui

Koalicijos sutartis nukeliama kitam penktadieniui

Dėl naujos valdančiosios daugumos programos ir postų nesutarę keturių partijų politikai ketvirtadienį nusprendė nukelti koalicijos sutarties pasirašymą į kitos savaitės pabaigą.

„Dabar planuojame kitą penktadienį“, – žurnalistams Seime sakė valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Visi klausimai, kurie yra programiniai ir kiti klausimai, jie nėra iki galo išspręsti. Kitas klausimas, yra susiję su fiziniu žmonių buvimu Lietuvoje, tai yra tų žmonių, kurie pasirašinės“, – pridūrė jis.

Dėl valdančiosios koalicijos derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Valstiečių“ ir „socialdarbiečių“ lyderiai ketvirtadienį kelis kartus buvo atskirai susitikę R. Karbauskio kabinete rytinio Seimo posėdžio metu, kur derėjosi, kam turi atitekti socialinės apsaugos ir darbo ministro postas ir dėl kitų klausimų.

Vėliau pas R. Karbauskį atvyko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, tačiau po keliolika minučių trukusio susitikimo išėjo.

Lenkų lyderis žurnalistams teigė, kad paragino partnerius sutarti dėl būdų labiau didinti vaiko pinigus. Jis tvirtino, kad klausimo dėl postų pasidalijimo dar neaptarė.

„Apie ministerijas mes nekalbame“, – sakė politikas.

R. Karbauskis pranešė, kad ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį susitiks su koalicijos derybininkais aptarti jų siūlymus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder