Kasiulevičius: karantino ribojimai būtini bent iki balandžio vidurio

Kasiulevičius: karantino ribojimai būtini bent iki balandžio vidurio

Profesorius Vytautas Kasiulevičius tvirtina, kad valdant koronavirusą yra viena efektyvi priemonė – ribojimai. Pasak jo, dėl šios priežasties, karantiną reikėtų tęsti ne iki sausio 31 d., o bent iki balandžio vidurio.

„Atlaisviname ribojimus - gauname naują susirgimų šuolį. O naujos viruso atmainos plinta dar greičiau, todėl pastangų jų plitimui suvaldyti reikia daugiau“, – socialiniuose tinkluose rašė V. Kasiulevičius.

Pasak jo, apribojant judėjimą, mažiau leidžiant laiko susibūrimuose – susirgimų mažėja, mažiau perteklinių mirčių, o kartu išvengiama perteklinio sveikatos sistemos perkrovimo net ir naujoms viruso atmainoms vyraujant.

Profesoriaus teigimu, reguliarus testavimas, ankstyvas susirgusių asmenų išaiškinimas ir izoliavimas irgi gali mažinti susirgimų skaičių. V. Kasiulevičius tikina, kad taikant reguliarų testavimą galima būtų pradėti paslaugų sektoriaus atvėrimą.

„Bet be greitųjų antigenų testų ar automatizuotų PGR tyrimų linijų įdiegimo mūsų šalyje tokį visuotinį testavimą sunkai įsivaizduoju. Nei vieno dalyko iki šiol neturime.

Todėl šiandien turime tik vieną efektyvią priemonę - ribojimus, jie veikia ir tie apribojimai mūsų šaliai yra būtini ne iki sausio 31 dienos, o bent iki balandžio mėnesio vidurio, kuomet UV indeksas ir oro temperatūra pradės stabdyti infekcijos plitimą. Pagaliau, iki balandžio vidurio bus paskiepyti patys pažeidžiamiausi asmenys. Ir jau tuomet galima bus kalbėti apie laisvinimą“, – rašė profesorius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder