Karantinas įsigaliojo dar aštuoniose savivaldybėse

Karantinas įsigaliojo dar aštuoniose savivaldybėse

Nuo trečiadienio karantino režimas pradėjo galioti didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje – bei penkiose mažesnėse savivaldybėse – Šilalės, Širvintų, Telšių, Trakų ir Vilniaus rajono.

Iš viso karantino režimas šiuo metu galioja maždaug trečdalyje – 21 – šalies savivaldybių.

Pagal pirmadienį priimtą Vyriausybės sprendimą, jose gyvenantiems žmonėms privalu dėvėti kaukes visose viešose vietose su retomis išimtimis.

Kaukių nereikia dėvėti tik už gyvenamųjų teritorijų ribų, kai šalia 20 metrų spinduliu nėra kitų asmenų, išskyrus šeimos narius.

Savivaldybėse, kuriose įvestas karantinas, draudžiama būriuotis daugiau nei po 5 asmenis, įstaigos turi dirbti iš dalies ar visiškai nuotoliniu būdu, ribojami klientų ir pirkėjų srautai parduotuvėse, draudžiama lankyti vyresnius nei 14 metų pacientus, išskyrus gimdyves, taip pat socialinių globos įstaigų gyventojus. Rekomenduojama atsisakyti masinių religinių apeigų susiburiant. 

Be to, trečiadienį Vyriausybė planuoja visoje Lietuvoje uždrausti renginius ir susibūrimus.

Jei Ministrų kabinetas pritars, į profesionalias sporto rungtynes nebebūtų įleidžiami žiūrovai. Šie draudimai įsigaliotų nuo penktadienio.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga minėjo, kad išimtį planuojama palikti tik aukšto meistriškumo sporto varžyboms, tačiau jos turėtų vykti be žiūrovų.

Pagal ministro siūlymą, draudimas negaliotų kultūriniams renginiams, į kuriuos bilietai parduodami elektroniniu būdu, užtikrinama patekimo kontrolė ir dviejų metrų atstumas tarp žiūrovų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder