Kaliningradas: nemokamų vizų išdavimo tvarka

Kaliningradas: nemokamų vizų išdavimo tvarka

Nuo liepos 1-osios lietuviams, įvažiuojantiems į Kaliningrado sritį, elektroninės vizos bus nemokamos. Regiono turizmo centras paskelbė taisykles, pagal kurias bus išduodami leidimai.

Nemokamai atvykėliams bus duodama tik elektroninė viza. Norint ją gauti, reikės užpildyti prašymo formą Rusijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijos puslapyje.

Tą padaryti reikės likus mažiausiai keturioms dienoms iki planuojamos atvykimo dienos. Pildant formą reikės įkelti ir savo nuotrauką.

Formą bus galima pildyti nuo liepos 1-osios adresu https://evisa.kdmid.ru/en-US/Home/Index.

Dabar tokia pati tvarka galioja 18-os šalių piliečiams, vykstantiems į Vladivostoką.

Kai vizos prašymo forma bus patikrinta, duomenys bus persiųsti į pasienio kontrolės punktus. Ne vėliau nei per keturias dienas po prašymo pateikimo apie elektroninės vizos gavimą bus pranešta ir prašytojui.

Informacija bus skelbiama internetiniame puslapyje. Vizos prašantis užsienio pilietis gaus identifikacijos numerį, kurį kartu su asmens dokumentu turės parodyti kirsdamas sieną.

Taisyklėse primenama, kad įvažiuojantys į Kaliningrado sritį užsienio piliečiai turi turėti medicinos draudimą, taip pat kelionės bilietus (arba patvirtinimą apie jų įsigijimą) atgal iš Rusijos Federacijos.

Pastaroji sąlyga galioja atvykstant jūros arba oro transportu. Jeigu vykstate automobiliu, dviračiu ar net pėsti – grįžimo bilietų, žinoma, nereikia.

Pažymima, kad gavęs elektroninę vizą į Kaliningrado sritį, užsienio pilietis Rusiją turi palikti taip pat iš Kaliningrado srities teritorijos. Elektroninė viza galios 30 dienų, Kaliningrado srityje bus galima išbūti iki 8 dienų.

Viza bus duodama nemokamai, nebus ir konsulinio mokesčio. Kaip anksčiau rašė 15min, tokia tvarka galios iš viso 50 Europos šalių piliečiams. Pajamų stokojanti Kaliningrado sritis taip tikisi pritraukti turistų.

2018 m. Kaliningrade, TASS duomenimis, pabuvojo 1,5 mln. turistų, o iki 2025 m. šį skaičių rusai nori padvigubinti. Vis dėl to neaišku, ar daug Lietuvos piliečių pasinaudos tokia galimybe.

Skurdi turizmo infrastruktūra Kaliningrade gali atbaidyti dalį keliautojų, tačiau galimybe susidomėti gali pigesnių prekių ieškantys pirkėjai. Šiuo metu neskubi viza kainuoja apie 70 eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder