Gitanas Nausėda vyksta į forumą Davose

Gitanas Nausėda vyksta į forumą Davose

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį vyksta į Šveicarijos slidinėjimo kurorte Davose vyksiantį Pasaulio ekonomikos forumą, kur politikos ir verslo lyderiai daugiausia dėmesio skirs klimato kaitos temoms.

Lietuvos vadovas Davose ketina skaityti atidarymo kalbą diskusijoje apie tvarią ekonomiką klimato kaitos kontekste, taip pat dalyvaus diskusijoje apie Europos ateitį, kur ketina atkreipti dėmesį į Rusijos agresyvius veiksmus. 

„Šiuose renginiuose, skirtuose išskirtiniam lyderių ratui, prezidentas sieks atkreipti Europos sprendimų priėmėjų dėmesį į geopolitinius iššūkius, energetinį ir kibernetinį saugumą, Rusijos karinės galios demonstravimą, konfliktus Ukrainoje ir Sakartvele“, – teigia Prezidentūra.

„Prezidentas akcentuos Europos šalių lyderystę, siekiant atkurti taiką ir teritorinį vientisumą konfliktų paliestose Rytų Europos šalyse“, – rašoma pranešime.

Forumo metu G. Nausėda taip pat ketina susitikti su Sakartvelo premjeru Georgijumi Gacharija ir aptarti dvišalius santykius, jų stiprinimą ekonomikoje, saugumo situaciją bei reformų įgyvendinimo eigą.

Šalies vadovas Davose susitiks ir su šio forumo įkūrėju Klausu Schwabu (Klausu Švabu) bei aptars bendradarbiavimo galimybes ir forumo indėlį steigiant ketvirtosios pramonės revoliucijos tyrimų centrą Lietuvoje.

G. Nausėda taip pat susitiks su globalios bendrovių vadovų organizacijos „YPO“ vadovais ir nariais iš Lietuvos bei tarptautinių įmonių atstovais, Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko vadovu Tadashiu Maeda ir Nobelio premijos laureatu Robertu Schilleriu (Robertu Šileriu). 

Šių metų Davoso forumo dėmesio centre turėtų būti pasaulio lyderių bendros pastangos stabdyti klimato kaitos procesus – šio klausimo aktualumą dar sustiprino Australijoje besitęsiantys didžiuliai krūmynų gaisrai.

Į forumą turėtų atvykti JAV prezidentas Donaldas Trumpas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, į jį taip pat atvyksta ekologijos aktyvistė iš Švedijos Greta Thunberg (Greta Tunberg).

Politiniai lyderiai taip pat aptars ir situaciją Artimuosiuose Rytuose, saugumo, pasaulinės prekybos, technologijų ir kitus ekonominius klausimus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder