Gentvilas kirto Verygai: „Tokio ciniško elgesio dar reiktų paieškoti“

Gentvilas kirto Verygai: „Tokio ciniško elgesio dar reiktų paieškoti“

Liberalų sąjūdį stebina laikinojo sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos viešai reiškiamos nuomonės dėl Covid-19 atvejų Seime. Tai Liberalų sąjūdžio atstovai vertina tik kaip mėginimą bėgti nuo politinės atsakomybės dėl aplaidaus darbo, nepasiruošimo antrajai bangai ir visiško situacijos nevaldymo.

Praėjusią savaitę teigiamus Covid-19 testus gavo 3 iš 13 Seime dirbančių Liberalų Sąjūdžio parlamentarų. Likusių 10 testai buvo neigiami. Tai laikinosios Vyriausybės bei LVŽS atstovams Seime tapo priežastimi užsipulti tiek Liberalų Sąjūdį, tiek visą naująją daugumą.

„Tokį elgesį suprantu, bet niekaip negaliu pateisinti. Dabar kasdien Lietuvoje nustatoma apie 2 tūkstančius naujų užsikrėtimų. Realus skaičius turbūt dar didesnis, nes testuojama po 12-15 tūkstančių per parą.

Jeigu didintume testavimą, matytume ir kitus skaičius. Ligoninės jau beveik nebeturi laisvų vietų sunkiems covid-19 ligoniams. Medikai jau pervargę ir taip pat masiškai užsikrėtinėja.

Tačiau tai išeinančiam ministrui A. Verygai nė motais. Jam ir jo partijos kolegoms kur kas svarbiau spaudos konferencijose žarstyti kaltinimus naujajai daugumai dėl neva blogų sprendimų Seime. Tokio ciniško elgesio dar reiktų paieškoti“, – pranešime teigia Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Jis akcentuoja, kad dabar tiek A. Veryga, tiek likusi laikinoji Vyriausybė turėtų dirbti be poilsio, kad bent kažkiek sutvarkyti chaosą, kurį sukėlė savo aplaidžiu ir neatsakingu elgesiu tiek pavasarį, tiek vasarą. O ypač – prasidėjus antrajai bangai.

„Laiku nepriimti sprendimai dėl masinių reginių vengimo, visiškas medikų bendruomenės siunčiamų signalų ignoravimas, absoliutus aplaidumas vasarą atostogaujant – tai tik keli akcentai, kodėl šiandien mūsų sveikatos sistema yra ant „nualpimo“ ribos.

O ministras tuo metu randa drąsos auklėti kitus. Ne ten jėgas eikvojate, gerbiama LVŽS. Geriau jau išnaudokite paskutines jums likusias valdžios savaites, kad nebūtumėte į istoriją įrašyti kaip blogiausiai su Covid-19 tvarkęsi politikai Europoje. Ar dar plačiau“, – sako. E. Gentvilas.

Jis primena, kad liberalai su pasiūlymais dėl nuotolinio Seimo darbo kalbėti pradėjo pirmosios pavasarinio karantino dienomis ir pritarė tuometinio Seimo pirmininko V. Pranckiečio dar kovo 31 d. teiktai iniciatyvai koreguoti Seimo statutą. Tačiau tada valstiečiai priešinosi visomis išgalėmis.

Taip pat verta priminti, kad kol Covid-19 sirgo LVŽS frakcijos nariai ir Seimo kanceliarijos darbuotojai, A. Verygai tada tai neatrodė pakankama priežastis reikalauti Seimo uždarymo.

„Aš suprantu, kad jiems dabar politiškai naudinga plaunanat savo mundurus, visuomenės dėmesį nukreipinėti į naująją valdžią. Taip pat labai naudinga reikalauti ir Seimo uždarymo, taip mėginant paralyžiuoti naujosios Vyriausybės darbo startą. Tačiau šįkart neišdegs.

Yra priemonių, kaip apsisaugoti. O ministras A. Veryga, reikalaudamas Seimo uždarymo, matyt pamiršo, kad Vyriausybė yra pavaldi Seimui, o ne atvirkščiai“, – pabrėžė E. Gentvilas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder