G. Nausėda pateikė Seimui S. Skvernelio kandidatūrą

G. Nausėda pateikė Seimui S. Skvernelio kandidatūrą

Naujasis prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Seimui pateikė Sauliaus Skvernelio kandidatūrą toliau eiti premjero pareigas.

„Šią kandidatūrą teikiu atsižvelgdamas į tai, kad ji yra remiama Seimo daugumos, ir siekdamas užtikrinti prielaidas veikti veiksmingai, tai yra turinčiai Seimo pasitikėjimą, Vyriausybei“, – pristatydamas premjero kandidatūrą Seimui sakė G. Nausėda.

„Pasirinktos kandidatūros teikimas ministro pirmininko pareigoms eiti yra būtinas, siekiant užtikrinti valdžios institucijų sąveiką ir tęstinumą“, – pridūrė jis.

Praėjusį penktadienį G. Nausėdai davus prezidento priesaiką, Vyriausybė jam grąžino įgaliojimus. Tokia procedūra, kartais vadinama mandagumo atsistatydinimu, yra numatyta Konstitucijoje.

Pasak šalies vadovo, S. Skverneliui įveikti iššūkius padės jo politinė patirtis jau vadovaujant Vyriausybei ir Vidaus reikalų ministerijai.

Balsavimas dėl pritarimo premjero kandidatūrai numatytas kitos savaitės antradienį.

Premjeras su prezidentu taip pat turės suderinti naujosios Vyriausybės sudėtį.

S. Skvernelis teigia, kad Vyriausybėje pasikeis daugiau nei vienas ministras. Tai reiškia, kad Seimas turės balsuoti ne tik dėl S. Skvernelio skyrimo premjeru, bet ir dėl Vyriausybės programos, nes bus pasikeitę daugiau kaip pusė ministrų nuo Vyriausybės įgaliojimų gavimo 2016 metais.

S. Skvernelis iš pradžių žadėjo, kad dėl nesėkmingų prezidento rinkimų atsistatydins iš pareigų, bet vėliau apsigalvojo ir nusprendė likti poste. 

Prieš kelias savaitės koalicijos sutartį pasirašė „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lenkų rinkimų akcija.

Šiuo metu „valstiečiai“ formaliai kontroliuoja 12 iš 14 ministerijų veiklą, o dar du portfelius turi „socialdarbiečiai“.

Pagal naują sutartį koalicijos partneriams iš viso priklauso penkios ministerijos.

Praėjusią savaitę prezidento pareigas pradėjęs eiti G. Nausėda sakė, kad atnaujintoje Vyriausybėje pageidautų matyti ir moterų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder