Etikos sargai netirs žodžių apie „patologišką melagį“

Etikos sargai netirs žodžių apie „patologišką melagį“

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė nepradėti tyrimo dėl Seimo narės Agnės Širinskienės pasisakymo, kuriame ji Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį netiesiogiai pavadino „patologišku melagiu“. Etikos sargai taip pat nutarė kreiptis į visus Seimo narius ir paraginti juos korektiškiau reikšti savo mintis.

„Kreipsimės į visus Seimo narius, kadangi rinkimų kampanijos metu daugėja skundų dėl ne visai etiškų pasisakymų, kad jie korektiškiau reikštų savo mintis, ypač rinkimų kampanijos metu“, - Eltai sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Antanas Matulas.

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją su prašymu įvertinti Seimo narės A.Širinskienės pasisakymus žiniasklaidoje kreipėsi Seimo pirmininkas V. Pranckietis.

Konkrečiai turėta omenyje š.m. birželio 13 d. dienraščio ,,Lietuvos rytas“ publikacija ,,Dėl Temidės tarnų žyra žiežirbos – svyla ir prezidento padai“. Jame Seimo narė A. Širinskienė pateikė savo įžvalgas dėl teisėjų skyrimo į Konstitucinį Teismą. Ji teigė, kad „situacija labai keista – stebina, kad visos trys šalys, kurios gali teikti kandidatus į Konstitucinį Teismą, iš esmės to nedaro. Aš jau nekalbu apie vieną šalį, kuri patologiškai meluoja, sakydama, kad jos kandidatūra yra suderinta su partijomis ir frakcijomis, o, pasirodo, taip nėra. Kalbu apie Seimopirmininką. Bet kitos šalys nedaro jokių žingsnių.“

Seimo pirmininko V. Pranckiečio vertinimu, tokie Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės A. Širinskienės žodžiai buvo nepamatuoti ir nepagrįsti.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis yra įsitikinęs, kad Konstitucinio Teismo teisėjų skyrimo procese niekada neturėtų būti remiamasi neteisingomis interpretacijomis.

Komentuodamas etikos sargų sprendimą V. Pranckietis Eltai sakė teigiamai vertinąs tai, kad Etikos ir procedūrų komisija ruošiasi kreiptis į Seimo narius, ragindama juos elgtis korektiškiau.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder