Eligijus Masiulis kaip Neringa Venckienė nebėgs

Eligijus Masiulis kaip Neringa Venckienė nebėgs

Koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje teisiamas buvęs Seimo narys ir Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis vakar atsikratė beveik ketverius metus jo gyvenimą varžiusių kardomųjų priemonių. Teismas patikėjo, kad jis į užsienį sprukti nesiruošia ir nebegali padaryti jokios įtakos skandalingosios bylos nagrinėjimui.

Vilniaus apygardos teismo teisėja Nijolė Žimkienė patenkino E.Masiulio prašymą panaikinti jam skirtas kardomąsias priemones - rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir draudimą bendrauti su kitais šios bylos kaltinamaisiais. Kiek anksčiau analogiškos teismo malonės sulaukė buvęs koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis (jam paliktas 25 tūkstančių eurų užstatas) ir politikas Vytautas Gapšys.

Po teismo sprendimo E.Masiulis „Vakaro žinioms“ sakė, kad tokio jo ir tikėjosi.

„Būtų absurdas, jei leidęs R.Kurlianskiui bendrauti su manimi, teismas to paties neleistų daryti ir man. Kardomosios priemonės paskirtos dar 2016 metų gegužės mėnesį, iš karto po visų įvykių. Praėjo beveik ketveri metai ir jos vis dar galiojo, nors jau seniai buvo netekusios savo prasmės.

Man buvo draudžiama bendrauti su kitais kaltinamaisiais bei kai kuriais asmenimis, tarp jų ir koncerno „MG Baltic“ vadovais. Draudimas bendrauti reikalingas tam, kad kaltinamieji nesuderintų savo pozicijų, nepaveiktų liudytojų ir panašiai. Byla jau seniai nagrinėjama teisme, visi kaltinamieji apklausti, o liudytojai davė parodymus.

Dėl pasižadėjimo neišvykti, tai per šį laikotarpį man ne kartą teko išvykti iš šalies. Visada kreipdavausi į teismą ir jis nė karto man tai daryti neuždraudė. Visada leisdavo. Per dvejus metus aš nepraleidau nė vieno posėdžio, kaip ir buvau pažadėjęs teismui, grįždavau laiku.

Jokiais būdais nesiekiau teismo proceso vilkinimo. Nė karto net nesirgau. Priešingai, esu suinteresuotas, kad tas teismas kuo greičiau baigtųsi ir būtų priimti kažkokie sprendimai. Juk negali visą laiką gyventi tarp žemės ir dangaus“, - sakė E.Masiulis.

Panaikinęs kardomąsias priemones, teismas savo kaltės, kaip ir kiti kaltinamieji, nepripažįstančiam E.Masiuliui jokio piniginio užstato neskyrė. Paklaustas, ką darys tapęs visiškai laisvas, jis neslėpė geros nuotaikos.

„Tikrai nėra jokio pagrindo manyti, kad dabar staiga pulsiu bėgti į užsienį ir slapstysiuosi užsienyje, kaip kokia Neringa Venckienė. Kadangi neliko jokių kardomųjų priemonių, grįžęs į pajūrį specialiai nuvažiuosiu prie Latvijos sienos, įvažiuosiu kokį kilometrą į šią šalį ir apsisukęs grįšiu į Lietuvą“, - juokavo E.Masiulis.

Jo teigimu, Vilniaus apygardos teismas bylą šiais metais turėtų išnagrinėti. Tačiau tuo viskas tikrai nesibaigs.

„Tikiuosi, kad dar šiemet pirmosios instancijos teismas kažkokį sprendimą priims. Bet tai nereiškia, jog baigsis teisminis procesas. Neišvengiamai prokuroras arba kaltinamieji sprendimu bus nepatenkinti ir jį skųs aukštesnės instancijos - Apeliaciniam - teismui. Po jo, greičiausiai, seks ir Aukščiausiasis Teismas.

Tad, tikrai sunku prognozuoti, kiek dar viskas truks. Bet aš suinteresuotas, kad viskas baigtųsi kuo greičiau“, - tikino E.Masiulis.

Vilniaus apygardos teismas yra priėmęs ir E.Masiuliui nepalankių nutarčių. Patenkinęs prokuroro prašymą, pratęsė laikiną nuosavybės teisės apribojimą į kratos metu jo namuose rastus ir paimtus grynuosius pinigus - 242 410 eurų, 130 Jungtinės Karalystės svarų sterlingų ir 1600 JAV dolerių.

Kadangi E.Masiulis kaltinamas ne tik kyšio paėmimu, bet ir neteisėtu praturtėjimu, taip siekiama užtikrinti galimą turto konfiskavimą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder