Diskutuos, ar leisti 16-mečiams balsuoti

Diskutuos, ar leisti 16-mečiams balsuoti

Pirmadienį Seime bus diskutuojama apie balsavimo nuo 16 metų galimybę.

Konferenciją „Balsavimas nuo 16 metų: ateities scenarijus“ organizuoja Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija kartu su Socialinės ir darbo apsaugos ministerija, Jaunimo ir sporto reikalų komisija prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Lietuvos jaunimo organizacijų taryba.

Renginys skirtas diskusijai apie jaunimo nuo 16 metų balsavimo savivaldybių rinkimuose galimybę, šalies pasirengimą sumažinti balsavimo amžių ir paties jaunimo pasiruošimą balsuoti.

Konferencijoje bus pristatyta užsienio šalių patirtis (Maltos, Austrijos ir Estijos atstovų pranešimai), vyks plenarinė diskusija apie Lietuvos kontekstą. Renginio dalyviai taip pat bus kviečiami diskutuoti grupėse ir parengti išvadas apie jauno žmogaus pasiruošimą balsuoti, švietimo sistemos įtaką jaunam žmogui, pilietiškumą regionuose ir jaunimo domėjimąsi ir aktyvumą rinkimuose.

„Tikiuosi, kad konferencija Seime paskatins aktyvias diskusijas apie galimybes paankstinti balsavimo amžių savivaldos rinkimuose ir padės spręsti tokias senas problemas, kaip menkas jaunimo aktyvumas rinkimuose bei mažas susidomėjimas politika. Visi sutinkame, kad turime auginti pilietišką ir politiškai raštingą visuomenę, tereikia sutarti, kaip to sieksime“, - sako Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narė Rūta Miliūtė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder