Dainius Kepenis: Laiškas Seimo kolegai Simonui Gentvilui

Dainius Kepenis: Laiškas Seimo kolegai Simonui Gentvilui

Kviečiame susipažinti su LR Seimo nario Dainiaus Kepenio feisbuko paskyroje publikuotu viešu kreipimusi į LR Seimo narį Simoną Gentvilą:

Tęsiu vakar pradėtą pokalbį, mielas Simonai.

Turime didelę bėdą, gaisrą, net uraganą, kuris gali sunaikinti labai daug. Norėčiau palinkėti mums visiems, kad ši Klaipėdos tragedija taptų mums atskaitos tašku į permainas, kurių jau daug metų Lietuva laukia.

Laukia visi nuvilti žmonės, ypač tie ,kurie paliko tėvynę dėl to, kad čia nebeliko sąžinės, garbės, tiesos, teisingumo.. Šis galimas nusikaltimas, vardu Grigeo, kurį dori prokurorai atskleidė, parodė labai platų bendrininkų ratą, įjungė tokį prožektorių, kuris apšvietė ne tik iešmininkus, bet ir užsakovus ir jų rėmėjus bei dar labai daug, labai aukštai...

Teisėsauga pirmą kartą šalies istorijoje pamatė, kad jiems leista dirbti profesionaliai ir jie patvirtino, kad neapsiribos “iešmininkais”. Nebėra partinių korektorių , kurie gali išjungti prožektorius ar pakoreguoti jų kryptį.

Galiu prognozuoti, kad neatidarius vožtuvo, gali įvykti sprogimas, baisesnis miestui, nei sprogus “Independence”. Todėl pastangas meta visi: ir tie, kurie nuoširdžiai nori padėti darbuotojams išvengti bedarbystės ir išgelbėti svarbų ūkio subjektą ir tie, kurie nori išnešti sveiką kailį.

Pastarieji mano, kad “mes visi čia vienodai nuodėmingi “, rytoj ir “jums taip gali nutikti”, o be to ir “mes daug apie jus žinome” ir jungiasi į gynybinę grupuotę, kuri kasdien vis labiau aiškėja. Ir, ko gero , kaip ir senais, gerais laikais tikisi greit “padėtį suvaldyti” ir “gaisrą užgesinti”.

Bet.. jie niekaip negali patikėti, kad laikai pasikeitė. Noriu tikėti, kad tu giliai nesidomėjai iš kur tas “rėmėjų” dosnumas ir todėl nuoširdžiai stengeisi “padėti verslui”. Tai iš tikro yra sakralinė frazė, kuri yra raktinis žodis ne tik jūsų-liberalų, bet ir visos partijų grupės, dar kitaip vadinama SILK.ė (Socdemai Ir Liberal-Konservatoriai).

Tas junginys, kur sulipo kairė su dešine yra pražūtingas Lietuvai ir panaikina politikos prasmę. Kaip parodė Seimo darbas, visais “strateginiais” klausimais S.I.L.K.ė - kaip mūras. 

Per tris metus Lietuvos gyvenime įvyko tokios permainos, kurių nei tamsta, nei tavo bendrapartiečiai, rėmėjai nesitikėjo ir iki šiol negali patikėti. Tai galėjo įvykti tik todėl, kad sąmoningi, atsakingi ir garbingi piliečiai, pagaliau surado atramą savo valstybėje.

Dar niekada nematyta, kad visuomenininkai taip tampriai dirbtų su savo išrinkta valdžia, kuri demonstruoja ne tik tarnavimą, bet ir aukojasi žmonių labui.

Suprantama - tai labai brangiai kainuoja. Mums - nervų, jums - pinigų (Kurių dabar reikės daug, nes žinome, kiek kainuoja “nuomonių formuotojai” ir fass komandos).

Žmonėms nuo to tikrai bus geriau, nes mes pademonstravome, kad net tokios siaubingos netiesos liūne galima išgyventi (nors mano žmona jau skundžiasi širdimi ir nuolat ašaroja, nes labai gailisi savo vyro).

Tą patį girdžiu ir iš kitų kolegų. Seniau visi keikė Tarybų valdžią už tai, kad leido vogti. O kaip dabar- korupcija?

Tu dar buvai mažas, bet tavo tėtis, mielas Simonai, kuris kažkodėl pyksta taip pavadintas (na gerai, atsiprašau - Seimo narys Eugenijus Gentvilas), kuris buvo ir Klaipėdos miesto meras, bei, kaip ir tu - miesto Tarybos narys,- tikrai žinojo pačią svarbiausią miesto vadovo atsakomybę: žmonių sveikatą, saugumą, gerovę.

Tikrai girdėjo aplinkosaugininkų užuominas apie grėsmes vandenyje, dirvožemyje, ore. Tikrai žinojo medikų išvadas dėl augančių susirgimų (nes tiesiog negalėjo nežinoti). Vien tai, kad yra teritorijų, kuriose vėžiniai susirgimai du kart dažnesni nei kitur -ar nesvarbu?

Tikriausiai kažką darė, kad padėtis keistųsi, bet palaipsniui suprato, kad “kalnų nenuversi”, “gyventi tai reikia dabar”, “galva sienos nepramuši” ir, susitaikęs su padėtimi, leido tarpti savo (ir tavo) bendrapartiečiams, tame tarpe ir vis labiau aiškėjantiems šios istorijos herojams.

 Suprantu, kad tarp grupuotės “strategijų” yra ir tokia: sklendžių sukinėtojas Jonas, susitaręs su buhaltere Prane ir su mechaniku Petru, taip pat su chemike Aldona sudarė nusikalstamą susivienijimą.

Darbšti teisėsauga parodė “didelį operatyvumą, energiją ir nenuilstamai, bei profesionaliai atkakliai dirbdami išaiškino nusikaltimą ir byla jau laukia teismo”. Taip įprasta buvo “prie tarybų”, taip matome pasaulyje, kur valdo mafija... Vienas žmogelis pasakojo, kaip matė kameros draugus braukiančius ant sienos brūkšnius. Nesuprato iš karto.

Paaiškėjo, kad brūkšnys lygu tam tikrai pinigų sumai. Vieno kalinio - rublis, kito - 10, trečio 100 rublių. Buvo ir tūkstantį per parą “uždirbusių” ir šimtus tūkstančių “per sėdėjimo kadenciją”, nes sėdėjo už “kietą” savo šefą, kuris “labai padorus žmogus ir nėra pavedęs”.

Išėjęs į laisvę tuos žadėtus pinigus (dažniausiai tik dalį) gaudavo. („Jei vagi – tai milijoną, nes reikia teisingai padalinti“).

Nepaisant to, grįžtu prie tavo žinutės ir prisimenu mūsų bendradarbiavimą Seime. Mačiau tavo geranoriškumą (dabar aiškėja intencijos) ir visada stengiausi padėti spręsti Klaipėdos rūpesčius.

Nors (kaip dabar paaiškėjo) buvau “išdurtas”. Bet, skirtingai nuo tavo bendrapartiečių, linkęs nurašyti tai į nežinojimą. To įrodymas - prieš kelis metus, kol nepažinau Arvydo Vaitkaus, nuoširdžiai linkėjau tau tapti miesto meru..

Bet žmonės bunda ir linkę, nebijodami „fake fass formuotojų” (netikrų užsakomųjų žinių), sakyti tiesą ir tiki, kad gali kartu (tą visi jau supratome) įveikti tą baisų marą, kurį išvydome.

Nuo to maro, skirtingai nei nuo kai kurių “ligų”, skiepų yra. Tai Vydūnas (kurio grupei Seime priklausai), S. Šalkauskis, A. Maceina, V. Sezemanas, K. Dineika, M. Valančius... yra ir daugiau.

Skaitant juos suprantame, kad neverta iškeisti garbės į pinigus. Nes ją praradus - prarandi viską. Tikrai jokių pinigų neužteks nusipirkti “gelbėtojus ir situacijų suvaldytojus” (kuriems dabar padarėte derliaus šventę), ir sumokėjus (kaip buvo įprasta) “kompensacijas” nuskriaustiems, nes patekus į velnio glėbį atgal kelio nebelieka.

Tu dar jaunas (mano sūnūs vyresni), tau dar viskas prieš akis ir turi žinoti, kad Dievas atleidžia visas nuodėmes išskyrus vieną - tą kurios neišpažįsti.

Gaila, kad tavo Seimo nario priesaikoje šių žodžių – „Tepadeda man Dievas“, nebuvo. Kas atsitinka išėjus „obuoliauti su velniu“ - pats patyrei.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder