Remigijus Mockus: "Šventė tikrai pavyko"

Remigijus Mockus: "Šventė tikrai pavyko"

51-ojoje Jūros šventėje klaipėdiečiams ir miesto svečiams iš tiesų buvo pasiūlyta gausybė renginių, atrakcijų, kurias galėjai rinktis pagal skonį, o kai kurias - tik pagal piniginę... Netgi šaunieji jūros darbininkai šiemet turbūt negalėtų skųstis dėmesio stoka pagrindiniams šventės kaltininkams - jūreiviams ir žvejams, ko pasigesdavome anksčiau.

Tačiau, kaip dažnai nutinka, būta ir organizacinių spragų. Pirmiausia jas įvardyti paprašėme patį VšĮ "Jūros šventė" vadovą Remigijų Mockų.

"Gal kiek per anksti pateikiat šį klausimą, nes dar su komanda nespėjom visko aptarti. - sakė šventės organizatorius.

- Iš esmės manau, kad šioji Jūros šventė tikrai pavyko. Ko verti jūriniai koncertai, eisenos, jūros darbuotojų pagerbimai, "Chorų lagūna", "Orkestrų audros", Vytauto Karaciejaus paroda Atgimimo aikštėje, "Operos bastionas" Jono kalnelyje ir daugelis kitų didesnių ar mažesnių renginių.

Man regis, dėl renginių kokybės niekas neturėtų priekaištauti. Didžiausia bėda, mano akimis, buvo ta, kad prie legaliai prekiaujančių verslininkų šliejosi daugybė nelegalių prekiautojų, kurie tiesiog ardė nustatytą tvarką.

Neapgalvotai pasielgta dėl grynai verslo interesų užstatant prekiautojų palapinėmis Kruizinių laivų terminalo dalį, kurioje švartavosi karinių jūrų pajėgų laivai - tokiu būdu buvo suardyta erdvė, "pasislėpė" Kuršių marių vandenys, apskritai erdvioje Kruizinių laivų terminalo aikštėje tarsi neliko vietos.

Daug pastangų buvo dedama siekiant užtikrinti viešąją tvarką renginių teritorijoje - papildomos policijos pajėgos buvo pasitelktos iš Palangos ir Šiaulių."

Paklaustas apie žmonių skundus dėl Mikos koncertui uždaryto Kruzinių laivų terminalo ir sutrikdyto keltų eismo, R. Mockus sakė, kad tie akmenys turėtų būti svaidomi ne į VšĮ "Jūros šventė" daržą. Kaip ir gyventojų pastabos dėl vėlyvo šiukšlių valymo centrinėse miesto gatvėse.

"Kiekvienais metais savivaldybė skelbia konkursą dėl miesto valymo paslaugos pirkimo - gal šiemet atsakingiems už tai pritrūko įgūdžių? Bet tai jokiu būdu neturėtų užtemdyti šventės didingumo", - sakė R. Mockus.

Dėl nutraukto keltų eismo sekmadienį 17 val. bene labiausiai nukentėjo Jūrų muziejus. Jo direktorė Olga Žalienė sakė, kad penktadienį ir šeštadienį žmonių srautai į muziejaus renginius buvę normalūs. "Tačiau sekmadienio vakarą vykusią roko operą "Eglių žalčių karalienė" su delfinais stebėjo vos pusantro šimto žmonių, nors delfinariumo salėje telpa tūkstantis žiūrovų", - apgailestavo ji.

Irena ŠAKALIENĖ, Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja

Kaip visada, per šventę labiausiai nukentėjo želdiniai - daugiausiai ten, kur buvo įrengtos laikinos prekyvietės. Tačiau iškart želdiniais pasirūpinta nebus. Bus bandoma palaukti, kol jie atsigaus savaime. Atgal į savo vietas bus pasodintos tik anksčiau iškastos gėlės palei Danės pakrantę.

Šįkart mieste po šventės išryškėjo ir dar viena problema. Maistiniais riebalais išpurvinti šaligatviai Tiltų ir Turgaus gatvėse, palei Danės krantinę.

Prognozuojama, jog trečiadienį turėtų lyti, todėl bandysime palaukti lietaus - gal nusiplaus. Jei ne, tada žiūrėsime, tikriausiai reikės šaligatvius valyti ruožais.

Džiugu, jog šiemet kaip niekada sąmoningi buvo klaipėdiečiai ir miesto svečiai, atsikratydami šiukšlėmis.

Šiemet radome ne vieną vietą, kur šiukšlės šalia užpildytos šiukšlinės buvo tvarkingai dedamos į atskirą krūvelę. Ne taip, kaip anksčiau, kai nuspirdavo bet kur po kojomis.

Per šią Jūros šventę miestas buvo valomas keturis kartus per parą, pagal poreikį dirbo visi trys šiukšlių išvežimo rangovai. "Klaipėdos želdiniai" dirbo nuo ankstyvo ryto iki 20 valandos ir nuo 3 valandos nakties iki 8 valandos ryto.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder