Šiuolaikiška drabužinė - praktiška ir erdvi

Šiuolaikiška drabužinė - praktiška ir erdvi

Daugelis moterų svajoja apie talpią, erdvią ir praktišką drabužinę, kurioje ypač patogu laikyti ne tik rūbus, bet ir avalynę, aksesuarus, rankines, patalynę bei kitus namuose esančius daiktus. Į tokią drabužinę dažnu atveju galima įeiti, ji tampa tarsi atskiras būsto kambarys, kuriame malonu rinkti kasdienius aprangos derinius visai šeimai.

Pastebima tendencija, jog drabužines namuose kur kas dažniau įsirengia moterys, todėl šią erdvę jos mėgsta paversti nedidele grožio oaze, kurioje – didžiuliai veidrodžiai, makiažo staliukas bei kiti moteriški atributai. Drabužinė gali būti įrengiama tiek didesniame nuosavame būste, name, tiek standartinio dydžio ar mažesniame bute. Kiekviena drabužinė yra įrengiama individualiai, atsižvelgiant į galimą skirti plotą, reikiamą lentynų, kabyklų ir kitų jos elementų kiekį. Jeigu planuodami būsto remonto ar atnaujinimo darbų išlaidas pamiršote ar tik vėliau nusprendėte įsirengti drabužinę ir pakankamo santaupų kiekio neturite, brangiau kainuojantiems pirkiniams galite gauti kreditą internetu čia.

Tam, kad drabužinė jūsų namuose ne tik džiugintų aki, bet ir būtų praktiška, patogi, specialistai pataria ją projektuoti šalia miegamojo arba vonios kambario. Jeigu drabužinės poreikis atsirado namuose, kuriuose jūs jau gyvenate, gerai pasvarstykite, galbūt bute neverta turėti sandėliuko, kuriame laikote vietos namuose neatradusius daiktus ir drabužinę galite įrengti būtent jame? Jeigu sandėliuko jūsų gyvenamojoje vietoje nėra, dažniausiai taikomas sprendimas – mažinti vieną iš būsto kambarių ir šioje erdvėje projektuoti drabužinę. Specialistai pataria rinktis miegamojo kambarį, kadangi dažnu atveju tai būna mažesnio ploto kambarys negu svetainė, kurioje – patogiausia priimti svečius ar leisti laiką kartu su šeimos nariais.

Taip pat pastebima tendencija, jog šiuolaikiškai įrengiamuose būstuose ir juose esančiose drabužinėse populiaru montuoti stiklines duris. Dažniausiai šis sprendimas taikomas tuomet, kai drabužinės patalpoje nėra langų, o gerai krintanti šviesa yra svarbus drabužinės kambario elementas. Jeigu pavyksta suprojektuoti drabužinę taip, jog šioje yra langų, natūrali dienos šviesa tampa puikia galimybe šioje erdvėje ne tik puoštis, bet ir atlikti makiažą ar kitas moterims mielas procedūras.

Tiesa, norint įsirengti drabužinę, ne visuomet prireikia atskiros kambario erdvės. Taip pat sprendimu gali tapti pertvara, skirianti vieną kambario dalį nuo kitos, o gyvenant mažesnio ploto bute, drabužinė gali slėptis už užuolaidų. Šiuo atveju kabyklos ir lentynos yra įmontuojamos palei sieną, paliekant pakankamai vietos judėjimui, pastatomam veidrodžiui ir erdvė paslepiama užtraukiamomis, nuo lubų besileidžiančiomis užuolaidomis.

Tam, kad bet kokio tipo drabužinėje jūsų šeimos rūbai, avalynė bei kiti daiktai būtų sudėti patogiai, o jos erdvė būtų išnaudota optimaliai, taip pat rekomenduojama gerai apgalvoti, kiek drabužinėje norėsite įsirengti lentynų, stalčių, kabyklų. Rekomenduojama įvertinti turimos spintos turinį ir apsvarstyti, kokių daiktų turite daugiausiai: kabinamų, lankstomų ir pan. Pavyzdžiui, smulkius garderobo elementus kaip kojinės, pirštinės, šalikai, skaros patogiausia laikyti stalčiuose, megztinius – lankstyti ir dėti į lentynas, sukneles, sijonus, marškinius – kabinti kabyklose ant atskirų pakabų.

Nepamirškite, jog drabužinėje svarbu ne tik jau minėti kokybiškas apšvietimas, veidrodis, bet ir galimybė vėdinti patalpą. Jeigu drabužinėje nėra natūralios šviesos šaltinio ir reikia įsirengti dirbtinį, konsultuojantis su specialistais stenkitės jį išrinkti kuo natūralesnį ir nesant galimybės drabužinėje esančių daiktų vėdinti lango dėka, drabužinę stenkitės montuoti tokioje vietoje, kurią pasiektų grynas oras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder