Olesia Žuravliova: "Makiažas yra įrankis, tad išmokime juo naudotis"

Olesia Žuravliova: "Makiažas yra įrankis, tad išmokime juo naudotis"

Lapkričio 11 dieną visos moterys ir merginos kviečiamos į Klaipėdoje vyksiantį seminarą "Grožio vakaras su Olesia Žuravliova". Vakaro metu dalyvės turės galimybę ne tik semtis praktinių žinių ir patarimų iš vienos žymiausių Lietuvoje makiažo profesionalės, bet ir mokysis pažinti save, pasitikėti savo grožiu ir moteriškumu.

Olesia Žuravliova - vienos prestižiškiausių makiažo ir įvaizdžio mokyklų Baltijos šalyse įkūrėja, knygos "Atrask save: makiažo paslaptys iš profesionalo lūpų" autorė, daugelio merginų grožio autoritetas ir stiliaus ikona. Rekonstruotame Klaipėdos dramos teatre vyksiančio seminaro metu ji pristatys ir praktiškai atliks skirtingus makiažo tipus, supažindins su pagrindiniais makiažo atlikimo principais, patars, kaip prižiūrėti veido odą, bei atskleis pagrindines gražios moters paslaptis.

Renginio organizatoriai taip pat žada daug netikėtumų: geros muzikos, vaizdų, interaktyvių žaidimų, dovanėlių, šampano ir kitų geros nuotaikos užtaisų.

Na, o apie renginį, idėjos priešistorę, makiažo paslaptis ir klaidas, kurių reiktų vengti, - interviu su O. Žuravliova.

Kaip kilo idėja Klaipėdos dramos teatre surengti seminarą moterims "Grožio vakaras su Olesia Žuravliova"?

Prieš metus, kai po rekonstrukcijos Klaipėdos dramos teatras atvėrė duris, nuskubėjau į ten vykusią spektaklio premjerą. Spektaklio metu žavėjausi techninėmis scenos galimybėmis ir jaukumu. Pradėjau svajoti: o jeigu kada nors čia, šioje salėje, viename renginyje suburčiau moteris ir merginas? Svajonės niekur nedingo, jos po truputį įgavo vis realesnį kūną, o galiausiai mintį realizuoti pavyko po to, kai išleidau knygą "Atrask save: makiažo paslaptys iš profesionalo lūpų".

Tokio pobūdžio seminarus vedu ne vienerius metus, tačiau šįkart jis bus išskirtinis dėl nuostabios aplinkos ir paties renginio koncepto. Dėl darbų gausos ne visada randu laiko draugėms, mamai ar seseriai. Galų gale ne visada randu laiko net sau. Tad šis renginys bus puiki proga skirti laiko sau ir atitrūkti nuo kasdienybės.

Ko, jūsų akimis, klaipėdietėms ir apskritai lietuvėms dar reiktų pasimokyti? Kokias didžiausias makiažo klaidas jos daro?

Klaidas išskirčiau į dvi dalis - suvokimo ir technikos. Kalbant apie suvokimą, mes visada turėtume ieškoti aukso viduriuko. Tačiau vietoj to mes dažniausiai renkamės vieną iš dviejų kraštutinumų: arba naudojame pernelyg daug kosmetikos priemonių (dažomės per ryškiai, tamsiai), arba, atvirkščiai, išvis nesidažome.

Iš tiesų tobulumas yra balansas. Dažnai žvelgiame į savo išvaizdą kaip į atskirus segmentus - šukuoseną, makiažą, drabužius, aksesuarus, eiseną - kas iš tiesų yra nedaloma visuma. Reiktų išmokti nebijoti pažinti save, stengtis veidrodyje įžvelgti gražiausius savo bruožus ir išryškinti juos. Na, o sykiu išmokti būti individualiomis asmenybėmis.

VIETA. Klaipėdos dramos teatras, anot Olesios Žuravliovos, tai - puiki vieta, kuri įpareigoja pasitempti. Organizatorių archyvo nuotr.

Kalbant apie technines klaidas, paprasčiausia ir dažniausiai pasikartojanti klaida - moteris renkasi kosmetiką pagal tai, kokias priemones naudoja draugė ar mama. Parenkamos spalvos dažnai neatitinka moters spalvinio tipo.

Klaida, kai veidas padabintas kapiliarais, raudonais žandukais, o pasirenkame ryškius, raudonus lūpų dažus. Klaida, kai stengiamės išryškinti savo akis, apibraukdamos jas juodu pieštuku. Klaida, kai prisiklijuojame pundą blakstienų ir tikimės, kad jos išryškins mūsų akis, nors iš tiesų pro blakstienas net akių nesimato.

Klaidinga tikėtis, kad dviem tonais tamsesnė kreminė pudra suteikia mums įdegio efektą ir užsitepę ją mes atrodome kur kas patraukliau. Klaida, kai virš akių nusipiešiame tamsius žuvėdros sparnus ir teigiame, kad tai - mūsų identitetas (šypsosi. - Autor. past.).

Vakaro metu dalyvės turės galimybę ne tik iš jūsų pasisemti praktinių žinių ir patarimų, bet ir mokysis pažinti save, pasitikėti savo grožiu bei moteriškumu. Kodėl pasitikėjimas moteriai yra toks svarbus?

Peržvelgusi pasaulyje atliktų tyrimų rezultatus, nustebau, nes 9 iš 10 moterų nepasitiki savimi, o dažniausias nepasitikėjimo šaltinis yra išvaizda. Moters ar merginos pasitikėjimas savimi turi įtakos visoms gyvenimo sritims. Tai padeda lengviau rasti išeitis iš sudėtingiausių gyvenimo situacijų, nuteikia pozityviai, suteikia drąsos ir ryžto siekti savo tikslų.

Pasitikinčios moterys jaučiasi laimingos, myli save, o sykiu ir kitus. Grožis, išvaizda, sutikime, yra pasitikėjimo savimi šaltinis. O makiažas yra įrankis. Tereikia išmokti juo naudotis. Mano tikslas - išmokyti to kitas moteris.

Kokios yra pagrindinės moters grožio paslaptys? Ar kiekviena moteris gali būti graži? Kas apskritai, jūsų akimis, yra grožis?

Tikroji grožio paslaptis - tai balansas tarp žmogaus vidaus ir išorės. Tai - pasitikėjimo, šypsenos, eisenos, kalbos, minčių derinys, "pagardintas" stiliaus ir makiažo prieskoniais. Tikiu, kad tikrasis grožis slypi viduje, tačiau gamta mums suteikė kūną, kurį reikia mylėti.

Man gražu, kai moteris būna vis kitokia: kai, atsikėlusi ryte, ji nebijo be makiažo nubėgti iki parduotuvės, o vakare, keliaudama į pasimatymą, į darbą ar pasiimti vaikų iš darželio, ji švelniai pasipuošia ir paryškina savo moteriškumą.

Man gražu, kai moterys būna individualios. Man gražu, kai išvaizda atitinka situaciją, vietą, laiką, nuotaiką ir visumą.

Po truputį plinta mada moterims apskritai vengti makiažo. Svarbu - natūralumas. Kaip vertinate tokį reiškinį?

Natūralumas yra labai svarbus, bet, tiesą pasakius, tendencijos visiškai vengti makiažo nepastebėjau. Ji egzistuoja nebent tarp ekologiškos kosmetikos pasekėjų arba šios kosmetikos atstovų. Natūralumo bumas buvo prieš penkerius metus.

Kokios šiandien yra svarbiausios makiažo tendencijos?

Vyrauja trys kryptiys: natūralus (lengvas makiažas, skaistus veidas, natūralus veido kontūravimas, tankūs antakiai), dramatiškas (ryškių akių makiažas, ryškios lūpos - nuo gotikinės juodos spalvos iki skaisčių rožinių atspalvių) ir svarbiausia - individualus.

Renginio metu pristatysite ir praktiškai atliksite skirtingus makiažo tipus, supažindinsite su pagrindiniais makiažo atlikimo principais, patarsite, kaip prižiūrėti veido odą. Kokią teigiamą ir neigiamą įtaką odai daro makiažas? Ko moterims negalima pamiršti?

Makiažas visada darys neigiamą įtaką odai, jeigu grįžusios namo nenusiprausime veido ir bėgsime į lovą, jeigu naudosime kosmetiką, kurios galiojimo laikas pasibaigęs, ar priemones, kurios netinka mūsų odai.

GROŽIS. "Esu įsitikinusi, kad kiekviena moteris gali būti graži", - sako renginio sumanytoja Olesia Žuravliova. Organizatorių archyvo nuotr.

Iš esmės dekoratyvinės kosmetikos tikslas - ne pagerinti odos būklę, bet pagražinti ją, paryškinti pranašumus ir paslėpti trūkumus. Tačiau dabartinės kosmetikos kompanijos stengiasi kurti tokius produktus, kurie puoselėtų mūsų odą, apsaugotų nuo saulės, karščio ir šalčio.

Dažnai kosmetikos produktai būna praturtinti drėkinamosiomis, maitinančiomis medžiagomis.

Vakaro metu dalyvės turės galimybę išvysti net 5 parodomuosius makiažus, tinkančius bet kuriuo paros metu. Gal galite įvardinti juos? Ar po seminaro moterys gebės pačios sau jį pasidaryti?

Kol kas norėčiau tai palikti paslaptyje (šypsosi. - Autor. past.). Jeigu moteris po seminaro į rankas teptukus pasiims pirmą kartą, kai kurių makiažų tikrai nepasidarys vien išvydusi juos ant scenos. Reikės ne vienos treniruotės. Tačiau kai kurie triukai, makiažo paslaptys, taisyklės bus labai naudingos ir toms moterims, kurios nusprendė žengti pirmąjį žingsnį makiažo pažinimo link, ir drąsiai galės sau bandyti atlikti makiažą. Moterys, kurios teptukus laiko ne pirmąsyk, tikiuosi, grįžusios pasinaudos visomis gudrybėmis.

Kokius daiktus moteriai privalu kasdien turėti savo rankinėje?

Riebią odą turinčioms moterims patarčiau su savimi visuomet turėti riebalus sugeriančių servetėlių. Toms, kurių akys ašaroja, ausų krapštukus. Moterims, kurios po darbo planuoja keliauti į vakarėlį, vertėtų įsimesti paakių maskuoklį, fiksuojančią kompaktinę pudrą, priemonę akims apvesti (nebūtinai) ir lūpų dažus.

Na, aš savo kosmetinėje kasdien su savimi nešiojuosi tik keleto spalvų lūpų dažus (šypsosi. - Autor. past.).

Renginio šūkis - "Mylėk save!" Kas slypi už šių žodžių?

Aš esu moteriškumo šalininkė. Visada esu už tai, kad dailiosios lyties atstovė puoselėtų moteriškumą, kuris, mano akimis, turi sąsajų su elegancija. Gal tai ir banalu, bet, tikiu, labai svarbu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder